• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Kayıp Evrim`in gözaltındaki anne ve babası adliyeye sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre Evrim, Yenisu Köyü Yaylası'ndaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Torununun peşinden geldiğini gören babaanne Satı Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bıraktı. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1.5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca aile, komşulardan yardım istedi ve jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, ekipler tarafından günlerdir aranmasına rağmen bulunamadı.

Küçük Evrim'i arama çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor. Arama çalışmalarında 14'üncü güne girildi. Yenisu Köyü'nün yaylasında 10 Temmuz'da kaybolan Evrim'den hâlâ iz yok. AFAD ve jandarma ekipleri, arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kadavra arama köpeği 'Boomer' da kullanıldı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Niyazi Atış, savcının talimatı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Dilek Atış ile baba Burhan Atış'ın jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Kayıp çocuğun anne ve babası, sağlık kontrollerinin ardından elleri kelepçeli olarak Turhal adliyesine sevk edildi. Evrim'in babasının çelişkili ifadeler verdiği iddia edilmişti.

Ailenin verdiği ifadeler doğrultusunda, Evrim'in geçen yıl ölen dedesinin mezarı açılırken; bir bulguya rastlanmamıştı. Basın mensuplarına anne Dilek Atış, kızının kaçırılmış olabileceğinden şüphelendiğini ifade ederken; baba Burhan Atış ile amca Niyazi Atış ise olay günü tarlada harman yaptıklarını olayla ilgili bilgileri olmadığını kaydetmişti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir