• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Saddam`a kimyasal silah satanlar hâkim karşısında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan bölgesinde yaşanan Halepçe katliamında kullanılan silahların tedarik edilmesine aracılık ettikleri gerekçesiyle tespit edilen silah tacirleri hâkim karşısına çıktı.

Halepçe kentinde düzenlenen mahkemede hâkim karşısına çıkan silah tacirleri için uluslararası ceza mahkemesi için de alt yapı oluşturacak.

Halepçe kimyasal silah kurbanları cemiyeti başkanı Lokman Abdulkadir konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamasında, söz konusu davada,  yerli ve yabancı 25 şirket hakkında dava açıldığını söyledi.

Bu şirketlerin, BAAS rejim diktatörü Saddam Hüseyin'e kimyasal silah satışı yaptıklarına dair belgeler ve kanıtların dava dosyasında bulunduğunu belirten Abdulkadir açıklamasında, "Bu dosya, BAAS rejimine silah satışı yapan şirketler ve yöneticilerine karşı açılmıştır. Dosyayı, silah satışı yapan kişilerin uluslararası mahkemeye sevkini yapacak avukatlar takip etmektedir." diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere; Saddam Hüseyin başkanlığındaki BAAS Rejimi,  Halepçe kentine yaptığı kimyasal saldırıda resmi rakamlarla 5 binden fazla sivil insan katledilmişti. Söz konusu saldırıda kullanılan silahlar ise Avrupa ülkeleri tarafından Saddam Hüseyin'e verildiği belgelerle ortaya çıkmıştı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir