• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
İYİ Parti`den Akşener açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstifa eden genel başkanları Meral Akşener'i yeniden genel başkan adayı göstereceklerini açıklayan İYİ Parti milletvekilleri, Akşener'e geri dön çağrısı yaptı.

Parti sözcüsü Aytun Çıray, basına yaptığı açıklamada, "Sayın genel başkan, Türk siyasi tarihinde pek az görülecek şekilde, esasen başarılı olmuş olmamıza rağmen, kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti'yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti, çağrı yaptı. Doğrusu bu diğer liderler için bir ders olmalı diye düşünüyoruz. Tabi sayın genel başkan, bu açıklamasından sonra bir tweet atarak bir daha da aday olmayacağını ifade etti. Bu kendi iradesidir, beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de sayın genel başkanın, hepimizin ortak imza ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede genel başkan adayı gösterilmesidir." dedi.

Çıray, büyük kongrenin Ağustos ayında yapılacağını belirterek, Akşener'in yeniden aday gösterilmesi kararında yüzde yüz mutabık kalındığını söyledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir