• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
İran`dan ABD Dışişleri Bakanı`na tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran liderlerini hedef alan ve rejim karşıtı gösterileri destekler açıklamalarına tepki gösterdi.

Kasımi, Pompeo'nun California'da yaşayan İranlılar arasında yaptığı konuşmaları kınayarak, "ABD Dışişleri Bakanı'nın söz konusu yığınakta yaptığı reklam amaçlı konuşması bu ülkenin nükleer anlaşmadan tek taraflı bir şekilde çekildiği ardından hayal kırıklığına uğrayıp peşinde olduğu amaçlara ulaşamadığını açığa çıkardı. Bu ifadeler ise ABD'nin İran'ın içişlerine açık şekilde karıştığını ispatlayarak küresel sözleşmelere ters bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen eskiden beri uyguladığı politikaları doğrultusunda gerçekleşiyor." dedi.

İranlılar tarih boyunca yabancıların sömürgeciliği karşısında boyun eğmediğini, ABD Başkanı Trump'la birlikte savaş çıkarmayı planlayan azınlığı da önemsemediğini belirten Kasımi, tüm bunlara karşı İran halkının ABD'nin müdahaleci politikalarına karşı kendi arasında oluşturduğu birliktelik ile beraberlikle karşılık vereceğini belirtti.

Kasımi, "Dile getirdiği ifadeler vasıtasıyla İran'ın halihazırdaki durumu ve ayrıca geçmişine ilişkin pek bilgi sahibi olmadığını ortaya koyan ABD Dışişleri Bakanı, diğer milletlere karşı ithamda bulunmadan önce hedef ülkelerin toplumlarıyla ilgili yeterli veri ile derin bir anlayışa sahip olmak gerektiğini bilmeli." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir