• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Erdoğan Afrika`ya gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere 25-28 Temmuz tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti ve Zambiya'ya gidecek

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 25-27 Temmuz'da Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde gerçekleştirilecek olan BRICS Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemiz, BRICS Zirvesi çerçevesinde 27 Temmuz günü gerçekleştirilecek 'BRICS Artı' Oturumuna İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatı ile davet edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Zirve'ye katılımları, Türkiye ile BRICS arasındaki ilk yüksek düzeyli teması teşkil edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gerçekleştirecekleri ziyaret vesilesiyle ayrıca, BRICS üyesi ve diğer davetli ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülmektedir. BRICS, gelişmekte olan pazarlar şeklinde tanımlanan Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin üyesi bulundukları, bir istişare ve işbirliği platformunu ifade etmektedir. Söz konusu beş ülke Türkiye gibi G-20 üyesidir. 'BRICS Artı', BRICS'in üyeleri dışındaki yükselen pazarlar ve gelişmekte olan ülkeler ile uluslararası ve bölgesel örgütlerle işbirliğini arttırmak amacıyla 2017 yılında başlattığı bir süreci ifade etmektedir." denildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti ziyaretini müteakip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 28 Temmuz'da Zambiya'ya bir resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaret vesilesiyle, Zambiya Cumhurbaşkanı Sayın Edgar Chagwa Lungu ile yapacakları başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardır." İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir