• DOLAR 32.453
  • EURO 34.495
  • ALTIN 2473.313
  • ...
KPSS`de ilk oturum sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) Pazar sabah oturumu sona ermesiyle sınavından çıkan öğrenciler duygularını paylaştı

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS'nin 10.15'te başlayan Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu sona erdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezinde geçekleşen sabah oturumunda adaylar Genel Yetenek ve Genel Kültürden toplamda 120 soruyu 130 dakika cevapladı.

Sınavda çıkan öğrenciler duygularını İlke Haber Ajansına (İLKHA) paylaşarak, sorulan soruları değerlendirdiler

Sınavdan çıkan adaylardan sosyoloji lisans öğrencisi Büşra Bekman, "Sınav, bence ÖSYM'den beklenmeyecek derecede basitti ama yine de süre sıkıntısı yaşadık. Güncel bilgilerde de hiç beklemediğimiz yerlerden soru çıktı. Vatandaşlık soruları çok zordu, bir tek onda zorlandım. Özellikle 2017 değişikliğini bekliyorduk ama çıkmadı. Matematik soruları güzeldi ama dediğim gibi süre sıkıntısı olduğu için pek yetiştiremedim." ifadelerini kullandı.

Sınavdan çıkan adaylardan Vekil Çetiner, sınavın beklediğinden daha iyi geçtiğini ve sınavın o kadar da zor bir olmadığını belirtti.

Türkçe Öğretmeni olduğunu söyleyen Saliha Evis, sınava hiç hazırlanmamış olmasına rağmen gayet rahat olduğunu ve sınav sorularının gayet güzel olduğunu ifade etti.

Evis, "Sınav süresinin yetersizdi. Bu nedenle bazı adayların cevapları yetiştirememiş olabileceğini düşünüyorum. İnşallah herkesin sınavı başarılı geçmiştir." temennisinde bulundu.

45 dereceyi aşan hava sıcaklığına rağmen sınava giren adayların anne-baba ve yakınları büyük bir heyecanla okul dışında sınavın bitmesini bekledikleri gözlemlendi.

Öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak olanlar saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara 80 soru için 100 dakika süre verilecek. (Murat Orhan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir