• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Ödüllü `Kutlu Doğum Siyer Sınavı` Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg
 
BATMAN - Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü münasebeti ile bir dizi etkinlikler tertipleyen Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde bugün saat 10.00 da bayanlar için Çok Katlı Otopark Düğün Salonunda, erkekler için Batman İMKB Pazaryeri İlköğretim Okulun ve Vural Düğün Salonunda "Kutlu Doğum Siyer Sınavı "(KDSS) düzenledi.

İki yıldır Batman`da yapılan bu yıl ise Türkiye geneli 60 merkezde yapılan sınava, şuan itibariyle 3 bini aşkın kişinin katıldığını belirten platform yetkililerinden Şehmus Nasıroğlu, "Değerli Peygamber âşıkları, Peygamber sevdalıları, Allah`a hamd olsun bu gün Türkiye genelinde yapılan sınava 35 bin kişi müracaat edip saat 10.00 itibari ile sınava girmiş bulunmaktadırlar. Sınavımız 15 yaş sınırı ve 15 yaş üstü olmak üzere iki kategoriden oluştu.

Elhamdülillah biz Peygamber sevdalıları platformu olarak bu sınavları sadece Batman genelinde yaparken yoğun talep üzerine bu sene ilk olarak Türkiye geneli yapmaya başladık. Allah`ın izni ile bu sınav her sene imkanlar dahilinde yapılmaya devam edilecek. Bu iş içerisinde sınava katılanlara, sınavın yapılmasında katkıda bulunan herkese platform adına teşekkür ediyorum. Allah Teala katında mükafatlarını bolca göreceklerini temenni ediyoruz." dedi.

Bu sene düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın Umre Ödüllü Siyer Yarışması iki kategoriden oluşacak. 1. Kategoride yarışacak 15 yaş katılımcılar Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un kaleme aldığı Dua Yayıncılıktan yeni çıkan "Siyer-i Nebi Hz. Muhammed" adlı eserden sorular belirlendi.

Yarışmanın ikinci kategorisinde yarışacak 15 yaş altı katılımcılar Abdulkadir Turan`ın kaleme aldığı "Peygamberimi Tanıyorum" adlı iki ciltlik eserden sorular belirlendi.

Sınavda her kategori için 100`er soru hazırlandığını ve sınav süresinin 120 dakika süre tanındı.

Öte yandan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Mehmet Göktaş`ta sınav yerine gelerek katılanlara başarılar diledi.

KDSS`ye yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkesimden vatandaş katıldı. KDSS`ye Batman dışından da katılanlar olduğu gözlendi.

Sınava giren Servet Çetiz: "Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu sınava katılmaktan gurur duyuyorum. Bundan önceleri çok sınava girdim. Yalnız bu sınavın heyecanı başkadır. Peygamberimizi bize öğreten tanıtan bu gibi sınavların çoğalmasını ve bunu düzenleyenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Siyer yarışmasına katılan özel güvenlikçilik yapan Mehmet Mahfuz Çiçek (39) adlı katılımcı da, "Sırf Peygamberimiz için doğumu olduğu için manevi olarak katılıyorum sınava katılan bütün kardeşlerime başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Sınavın sorularının cevapları sınavdan sonra Peygamber Sevdalıları sitesinde yayınlanacağı Çağrı TV`de saat 21.30`da sınav komitesi tarafından sınav soruları cevaplandırılacağı öğrenildi.

Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği sınavda izdiham yaşandığından katılımcılara masalar yetmedi. Bazı yaşlıların kızlarını sınava getirdikleri ve sınav heyecanını paylaştıkları görüldü.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir