• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 81 ilin yöresel yemek ve ürünlerinin sergilendiği lezzet pazarı, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Sanat sokağında çeşitli illerden getirilen lezzetler, kuru gıdalar, içeceklerin buluştuğu yöresel ürünler stantlarda sergileniyor.

Vatandaşların beğenisine sunulan ürünlere Silopililer büyük ilgi gösteriyor. 10 gün açık olacak standın ilk kurulduğu dakikada vatandaşlar yöresel tatları keşfetmek için standın yolunu tutuyor. Etkinliğe sevinen Silopililer ilçeye huzur geldiğini ve etkinliklere şahitlik ettiklerini kaydettiler.

Etkinlik sorumlularından Ziya Bucak, 81 ilin yöresel ürün ve yemeklerini Silopi'ye getirdiklerini belirterek, "Gittiğimiz yerin potansiyeline göre 81 ilin neyi meşhur ise organik ürünlerini oranın halkıyla buluşturuyoruz. Bu seferki durağımız Silopi oldu. 81 ilin çeşitli ürünlerini tanıtarak ayın 30'una kadar Allah'ın izniyle Silopi'ye hizmet vermekte bulunacağız. Kısmet olursa Ramazan ayında burada aynı etkinliği yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin Silopi için olumlu olduğunu belirten vatandaşlardan Kemal Özdemir, "İlçemizde yaşanılan olayların aksine şu anda güzellikler yaşanıyor. Ülkemizin değişik topraklarından galipte lezzetlerini burada sergileyen değerli esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bu topraklarda geçmişte sokağa çıkma yasakları, olaylar ve bombalar haricinde artık güzel aktiviteler oluyor. Bu nedenle bir Silopili olarak böyle etkinliklerin devamını canı gönülden diliyorum." Dedi.

Enes Alioğlu ve Burak Tatar ise şöyle konuştu: "Buraya geldik farklı illerden gelen içecekler bunların hepsini tatma fırsatımız oldu. Mesela değişik illerden Antalya, Malatya, İzmir ve Van, oraya gidemeyenlere esnaf arkadaşlarımız sayesinde buraya geldi. İnşallah bu tür etkinlikler daha sık olur."  (Ahmet Uçar - İLKHA)