• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
HÜDA PAR husumetli aileleri barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesinde kısa bir süre önce Haydaroğlu ve Şık aileleri arasında yaşanan silahlı yaralama olayı sonrasında yaşanan husumet, HÜDA PAR ve bölgenin kanaat önderlerinin girmesiyle sona erdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, kanaat önderleri Molla Muzaffer Karavil, Hacı Halim Çiçek ve Suat Yaka'dan oluşan heyet, husumetli ailelerin ileri gelenleriyle görüştü.

Arabulucu heyetinin sulh teklifine olumlu cevap veren aile büyükleri Hacı Ramazan Haydaroğlu ve Hacı Selahaddin Şık'ın, heyeti kırmayarak karşılıklı fedakârlıkta bulunması üzerine husumet sona erdirildi.

Gürbüz Beldesi Camiinde gerçekleştirilen barış merasimine, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, kanaat önderleri Molla Muzaffer Karavil, Hacı Halim Çiçek, Suat Yaka ve her iki aile ile köy halkı katıldı.

HÜDA PAR tarafından düzenlenen barış programında bir araya gelen Haydaroğlu ve Şık ailelerini temsilen aile büyükleri Hacı Ramazan Haydaroğlu ve Hacı Selahaddin Şık karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, birbirleriyle kucaklaşıp helalleştiler, barış ilan ettiler.

"Bu tür olaylar toplumumuzu derinden yaralıyor"

Her iki ailenin sulh için göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, "Belde halkı bu tür olumsuzlukları inşallah bundan sonra bir daha görmez. Çünkü bu tür olaylar toplumumuzu derinden yaralamakta ve huzurumuza yönelik ciddi tehdit oluşturmaktadır. Taraf ailelerden ricam; şuandan itibaren geçmişte yaşananları unutmaları ve kardeşçe bir arada yaşamaya devam etmeleridir. Bir diğer ricam da mesellerinizi kavga etmeden konuşarak çözmeye çalışalım. Aranızda hal edemediğiniz sorunları bize getirin, birlikte çözelim. Konuşarak, anlaşarak çözülemeyecek hiçbir mesele yoktur. Son olarak bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum." dedi.

"Şiddet ve kavganın kimseye faydası yoktur"

Daha sonra bölgenin kanaat önderlerinden Molla Muzaffer Karavil, topluluğa yaptığı konuşmada sulh içinde yaşamanın önemine değindi.

Şiddet ve kavganın kimseye fayda getirmeyeceğini aktaran Karavil, "Hepimiz Müslümanız, hepimiz kardeşiz. İslam'da insan kanı dökmek günahtır. Hiç kimsenin başka bir insanın canına, malına ve namusuna kast etmeye hakkı yoktur. Toplumun huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Şiddet ve kavganın kimseye faydası yoktur. Bilakis taraflar dahil herkese zararı vardır. Şunu unutmayın; Allah affedicidir, af edenleri sever. Geçmişte yaşananları unutup birbirimizi affedelim. Allah bu sulhunuzu daim etsin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Haydaroğlu ve Şık ailesi mensupları karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, Kur'an-ı Kerim'in altından geçip, birbirleriyle kucaklaşarak barıştılar. (Ramazan Casuk-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir