• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Kayıp Evrim için yeni gelişme! Dedesinin mezarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre Evrim, Yenisu Köyü Yaylası'ndaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Torununun peşinden geldiğini gören babaanne Satı Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bıraktı. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1.5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca aile, komşulardan yardım istedi ve jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, ekipler tarafından günlerdir aranmasına rağmen bulunamadı.

Küçük Evrim'i arama çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor. Tokat Jandarma Özel Harekat Taburu'ndan yaklaşık 30 kişik komando ekibi "Boralar", Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve UMKE bölgede iz sürüyor. Evrim'in ailesinin yaşadığı evden, yayladaki ormanlık bölgelere kadar her yer arandı. Arama çalışmalarının yapıldığı alan da genişletildi.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip, Evrim'le ilgili tüm ayrıntıları tek tek inceliyor. Eldeki veriler, en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor. İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan da Evrim dosyasını yakından takip ediyor.

Son olarak bölgedeki Yazıtepe Barajı ve kenarında iz sürüldü. Aile, kızlarının kaçırıldığını düşünüyor.

EVRİM'İN DEDESİNİN MEZARI AÇILDI

Jandarmaya yapılan bir ihbar, dün akşam aramaların seyrini değiştirdi. Evrim'in 1 yıl önce vefat eden dedesi Sadık Atış'ın mezarına gömüldüğü ihbarını alan Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri saat 21.00 sıralarında, Yenisu Köyü içerisindeki köy mezarlığına gitti.

Ekipler, köy mezarlığında iz sürdü. Küçük Evrim'in katledilip gömülme ihtimaline karşı Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Mavi isimli kadavra arama köpeğiyle birlikte Yenisu Köyü mezarlığını inceledi. Jandarma ekipleri tarafından Sadık Atış'ın mezarı 1.5 saat süren çalışma sonrasında açıldı. Yapılan incelemede ise Evrim'e ait hiç bir ize rastlanmadı.

Evrim'in acılı annesi umutla bir haber bekliyor. Önceki gün yaptığı açıklamada, kızını bulana tüm hayvanlarını vereceğini söyleyen anne Dilek Atış, "Bir tek istediğim şey var; çocuğumu bulup getirene ne isterse vereceğim. Danamı, tosunumu, her şeyimi vermeye razıyım. Malım mülküm onun olsun. Yeter ki çocuğum gelsin" dedi.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir