• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Yarım asırdır aynı yerde aynı işi yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Unkapanı semtinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Başkanlığının önünde 47 yıldır arzuhalcilik yapan 60 yaşındaki Adnan Gültek, yaklaşık yarım asırdır aynı yerde mesleğini severek yaptığını ifade etti.

Henüz 13 yaşındayken arzuhalciliğe başlayan Gültek, mesleğine sadece askere giderken ara verdiğini söyledi.

Gültek "Bu iş haricinde başka bir işim olmadı. Sermayem de olmadığı için burada bu zamana kadar arzuhalcilik yaparak yaşamımı sürdürüyorum. Bilgisayar hayatımıza girmeden önce kazancım daha iyiydi. 1980'li yıllara kadar kazancım iyiydi. Bu tarihten sonra bilgisayarın hayatımıza girmesiyle zamanla işlerim azalmaya başladı. Bugün artık bitme noktasında geldi. Çünkü artık birçok şey internet üzerinden hallediliyor. Kısacası ben buraya artık vakit geçirmek için geliyorum." dedi.

Kar kış demeden işini yapmaya devam ediyor

Evde oturmaya alışkın biri olmadığını söyleyen Gültek şöyle konuştu: "Yağmur da yağsa, kar da yağsa, hiç müşteri gelmeyeceğini bilsem de gelip burada 3-4 saat zaman geçiriyorum. Bu zaman dilimi içerisinde bazen bir bazen iki müşteri geliyor. Bazı zamanlarda siftah yapmadan tezgâhı kapattığım da oluyor. Sonuç itibarıyla bu rızık meselesi, bir nevi ticaret yapıyorum. Kazancımın olduğu gün de oluyor olmadığı gün de oluyor."

Yaptığı işten dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Gültek "Zaman zaman kendime soruyorum. Eğer bu işi yapmasaydım başka ne yapabilirdim. Herhalde başka bir iş yapamazdım. Çünkü başka mesleğim yok. Babadan kalan bir mirasım da yok. Buradan elde ettiğim gelirle 4 çocuk okuttum. Çocuklarımdan biri hâlâ üniversitede öğrenim görmeye devam ediyor. Diğerleri üniversiteyi bitirdiler. Bu işle geçimimi sağlıyorum. Şikâyetim yok, sıhhatim de yerinde. İnsanlara hizmet ettim ve tabi bu hizmetin de bir karşılığı oldu."  şeklinde konuştu.

"Başarılı olmanın sırrı işine sahip çıkmaktır"

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Gültek "Gençler işlerine sahip çıksınlar. Eğer hayatta başarılı olmak istiyorlarsa, ister simitçi olsunlar, ister Sabancı, ister Koç olsunlar, isterse de arzuhalci olsunlar ne olurlarsa olsunlar işlerine sahip çıksınlar. İşlerini severek yapsınlar. Bu işin sırrı buradadır. Çok zengin olmak bir şey ifade etmiyor. Önemli olan helalinden kazanabilmek ve emek sarf edebilmektir. Emeksiz kazanılan paranın bereketi de olmaz. Eğer gençler kazançlarında bereket olmasını istiyorlarsa, ileriye dönük mutlu olmak istiyorlarsa işlerine sahip çıksınlar." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir