• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Temizlik görevlisinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te temizlik görevlisi olarak görev yaptığı parkta yerleri süpürürken 20 bin lira para bulan Mehmet Koçaslan, yerde bulduğu parayı yetkililere teslim ederek, sahibine ulaşmasını sağladı. Bu davranışı ile örneklik teşkil eden Koçaslan, belediye tarafından bir maaş ikramiyeyle ödüllendirildi.

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 4 yıldır asgari ücretle çalışan, evli ve 6 çocuk babası Mehmet Koçaslan (54), görevli olduğu bölgedeki parkta yerleri süpürdüğü esnada deste halinde para buldu. Koçaslan, paraya hiç dokunmadan sahibine ulaştırılması için amirine bilgi verdi.

Koçaslan'ın birimindeki amirlerine bilgi vermesi üzerine, paranın sahibinin bulunması için araştırma başlatıldı. Paranın sahibi araştırılırken, bir işyerinde muhasebeci olarak çalışan İbrahim Başkahraman da düşürdüğü paralarla ilgili anons yaptırmak için belediyeye geldi. Yapılan inceleme sonunda sahibi olduğu belirlenen Başkahraman'a parası teslim edildi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, örnek davranışından dolayı Koçaslan'a bir maaş ikramiye verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, temizlik işçisini sergilediği tavırdan dolayı kutladı. Olayı duyunca çok mutlu olduğunu ve bu örnek davranışından dolayı da temizlik işçisini ödüllendirme kararı aldıklarını belirten Fadıloğlu, bu davranış herkesin yapması gereken bir davranış olduğunu söyledi.

Fadıloğlu, "Fakat bu son dönemlerde doğru işi yapanları farklıymış gibi görüyoruz. Biz belediye olarak sokaktaki ve çöpteki para da bizim emanetimizdir. Duyarlı davranışından dolayı Mehmet kardeşimize ben teşekkür ediyorum. Bizde belediye olarak uygulamalarımızın bir gereği kendisini bir maaş ödül ile ödüllendirdik."dedi.

Temizlik görevlisi Koçaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bulduğu parayı sahibine ulaştırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çalıştığı sırada yerde parayı bulduğunu belirten Koçaslan, "Yerde para bulunca bende hemen durumu telefonla arayarak amirime ilettim ve parayı kendisiyle sahibine teslim ettik. Paraya hiç dokunmadan sahibine ulaştırdım ve bundan dolayı mutluyum."ifadelerini kullandı.

Muhasebeci olarak çalıştığı işyerinin borçlarını ödemek için çektiği 20 bin lirayı düşürünce büyük bir endişe yaşadığını anlatan İbrahim Başkahraman da, parayı bulan ve kendilerine ulaşmasını sağlayan Koçaslan'ı örnek davranışından dolayı kutladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir