• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
 Batman'da STEM-Kodlama ve Robotik Atölyelerin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) kurulan STEM-Kodlama ve Robotik Atölyeleri açılışı Batman Valisi Ahmet Deniz ve kurum amirlerin katılımıyla yapıldı.

Açılış sonrası BİLSEM bünyesinde kurulan STEM (Science, Technology, Engineering ve Mathematics- Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Kodlama ve Robotik Atölyelerini gezen Vali Deniz ve beraberdekiler, verilen eğitim hakkında idarecilerden bilgi aldı ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Batman'ın eğitim kalitesini artırmak ve öğrencileri 21. yüzyılın becerileriyle donatmak amacıyla Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) katkılarıyla BİLSEM de açılan atölyelerde öğrenci ve öğretmenlerin kurslara katılmalarını sağlıyor.

44 öğretmenle başlatılan proje hakkında bilgi veren Vali Deniz, "Burasını bir inovasyon merkezi olarak planladık ve açtık. Artık çağımız endüstri 4 sıfırın konuşulduğu ve uygulandığı bir çağda yaşıyoruz. Bizim artık ülke olarak da katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Hem bilgi üreteceğiz hem de sahip olduğumuz bilgiyi teknolojiye çevirmemiz lazım ki gelişmiş ülkelerle rekabet edelim. Hedeflerimize ulaşalım işte burada STEM eğitimi, kodlama eğitimi, robotik eğitim veriliyor çocuklarımıza amacımız hem fen bilimleri, matematik alanlarında çocuklarımıza mühendislik bilgi becerilerinin burada temel eğitimlerinin verelim istiyoruz. Burada kendileri mevcut projelerden yola çıkarak yeni projelerini yapsın istiyoruz. Çocuklarımızın kendi düşüncelerinde bir inovasyon sağlansın istiyoruz." dedi.

Tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek için bu projeyi yaptıklarını belirten Demiz, "Çok yetenekli öğrencilerimiz var, öğretmenlerimize o eğitimler verildi. Şimdi öğretmenlerimiz aracılığıyla da bu eğitim öğrencilerimize veriliyor. Burası çok güzel bir eğitim birimimizdir. Son derece teknolojinin kullanıldığı ve Batman'da da ihtiyacımız olan bir yerdi. Batman'da 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' diye bir projemiz var. Hem 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyamız bir taraftan da çocuklarımızın teknolojik becerilerinin de yaygınlaştırılması inovasyon bilincinin geliştirilmesi için özel çabalarımız var. O çabalarımızdan bir tanesi de çocuklarımızı bugün ziyaret ettik. İnşallah buradaki sayımızı artıracağız. Yeteneği olan her çocuğumuzu buradan faydalandırmak istiyoruz. Çocuklarımız tebrik ediyorum hocalarımızı kutluyorum. Bu projeyi Batman Valiliğimiz koordinesinde, DİKA desteği, Milli Eğitim ve hep beraber koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah buradan yetişen çocuklarımızda yeni buluşlar bulacaklar. Yeni icatlar yapacaklar. Katma değeri yüksek ürün üretmemizde etkisi olacak çocuklarımızın." ifadelerini kullandı.

"Amacımız yerli oyun yapıp başka ülkelere satmaktır"

Kodlama eğitimi gören öğrencilerden Yusuf Oral, kodlama eğitimi yanında manevi değerlerin eğitimi de gördüklerini robot incelemesi ve mühendislik derslerini gördüklerini söyledi.

Burada matematik ve fen derslerini geliştirdiklerini söyleyen öğrencilerden Fatma Gümüş, bilim dünyalarını geliştirdiklerini ve matematik derslerinde bilgi sahibi olduklarını belirtti.

Robotik kodlamayı öğrenmek için uğraştıklarını söyleyen öğrencilerden Muhammed Heja Sönmez, "İki farklı sınıfımız var. Sınıflardan bir tanesinde robotik kodlama yapılıyor. Diğer sınıfımızda ise STEM eğitimi veriliyor. Robotik kodlamanın yapıldığı sınıfta 2D, 3D oyunlar yapıyoruz. Bu oyunları yapmamızın amacı, bu tür oyunları hep başka ülkelerden alıyoruz. Bu nedenle amacımız burada oyun yapıp başka ülkelere satmaktır." dedi.  

Öğrencilerden Ahmet Burak Kurtaran ise "Bizim buradaki amacımız yabancı ülkelerin sattığı oyunları durdurup kendi oyunlarımız üretmektir. Burada matematik, fen derslerini öğreniyoruz." diye konuştu.

Yeni icatlar için eğitim gördüklerini ifade eden öğrencilerden Feyza Toğluk, "Biz buraya kodlama yapma amacıyla geliyoruz. Geleceğe uygun aletler, icatlar yapmaya çalışıyoruz. Derslerimizi geliştiriyoruz.  Kodlamalar yapıyoruz. İcatlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül - İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir