• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Organ nakli hastaları yaz aylarına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organ nakli hastalara uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, nakil olmuş hastalara yaz aylarında dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.  

Nakil olmuş hastalara uyarıda bulunan Gürkan, hastaların sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, güneşe çıkmamalarını konusunda uyardı.

Gürkan, "Nakilli hastalar, hava sıcak olduğundan daha fazla terleyecek, su ve tuz kaybedecektirler. Bu nedenle kış aylarına göre daha fazla sıvı tüketmeleri ve biraz da tuz kısıtlamasını hafifletmeleri gerekir. Yani tuz alımını biraz artırmaları lazım. Bazı hastalarımız, sıvısını daha çok çay olarak almaktadır. Çay güzeldir ama diüretik etkisi de vardır. Bu nedenle çaydan çok normal su içmekte fayda var. Bu günlerde sodalı içeceklerin reklamı da çok fazla. Sodalı içeceklerin zararlı olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca bu sıcak aylarda ağır ve sindirimi zor gıdalardan da kaçınmak gerekir. Organ nakilli hastalarımıza her zaman güneş ışınlarından uzak durmasını öğütlüyoruz. Direkt güneş ışınlarından kaçının, gölgede duracaksanız bile en az 50 faktörlü güneş kremi sürün. Yürüyüşlerinize devam edin ama ya çok erken saatlerde ya da güneş batmaya yakın yürüyüşe çıkın." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir