• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
‘Cami kapatma kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1979 yılında kurulan ve 400 üyesi bulunan Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Başkanı İbrahim Olgun,, Avusturya`nın aldığı kararların, koalisyonu oluşturan partilerin tabanlarına verdiği bir mesaj olduğuna işaret etti.

Olgun, “7 camiye kapatma kararı ve 60 imamın sınırdışı edilmesi popülist bir yaklaşımdır. Bunun altında islamofobiden daha çok Erdoğan fobisi yatmaktadır” dedi. Olgun, Avusturya İçişleri Bakanlığı`nın talimatı ile dernekler ve camilerde sivil ve resmi denetlemelerin sıklaştırıldığına da vurgu yaparak, “Avusturya`da yaşanan ortamdan önlem alınmaz ise tehlikeli boyutlara ulaşmasında endişe duyuyoruz. Hükümet açıkça müslümanları mercek altına alarak hedef göstererek, din ve inanç özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyor. İslamofobinin tırmanmasından ve yakında günlük yaşamda da kendini göstermesinden endişe duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaotik ortam

Konu ile ilgili başkent Viyana`da incelemelerde bulunan Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel (CD&V), cami kapatılmasına karşı olduğunu kaydederek, “Bu karar, evrensel insan hakları ve inanç özgürlüklerine yönelik bir tehdit. İslam karşıtlığının normalleştirilmeye çalışılması kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi. Yüksel, buna benzer kararların diğer yabancı düşmanı aşırı sağcı partilerin elini güçlendireceğine ve diğer ülkelere de sıçrayacağından endişe duyduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir