• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BEDELLİYE FAİZ BULAŞMASIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

Türkiye`de seçimlerden önce gündeme gelen ve 5 milyona yakın kişinin istifade edebileceği Bedelli askerlik yasası meclise sunuldu. Bedelli askerlikle ilgili meclise verilen teklifte, yaş 25, bedel 15 ve 28 günlük temel askerlik eğitiminin alınması öngörülüyor. Bedelli askerlikten yararlanacak kişiler, şimdiden arabasını satmaya başladı. Kimisi de bankalara başvurarak kredi almaya çalışıyor.


 HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir

“BEDELLİ İLE İLGİLİ ADIM ATILMASI SEVİNDİRİCİDİR”

Bedelli askerlik yapacak gençlerin faize mahkum edilememesi gerektiğini belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, “Bedelli askerlik ile alakalı görmezden gelinmemesi gereken önemli bir husus da müracaat edecek olan gençlerin borç veya faiz batağına düşürülmeden bu işin çözüme kavuşturulması hususudur.” dedi.

Bedelli askerlikle ilgili adımın atılmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade eden HÜDA PAR Genel Sekreteri, “Nihayet yaklaşık 1.5 milyon vatandaşı ilgilendiren bedelli askerlik ile alakalı adım atılmış olması sevindirici bir durumdur. En az ülkenin güvenliği kadar önemli bir husus olan askerlik düzenlemesinin artık sağlıklı bir sisteme kavuşması ve gençlerimizin fobisi olmaktan çıkarılması gereklidir. Bedelli askerlik yasası ciddi bir rahatlama sağlayacak ve yığılmayı ortadan kaldıracaktır. Ancak bununla eş zamanlı olarak profesyonel ordu ile alakalı adımların da hızlı bir şekilde atılması gerekir. Sorunun kalıcı ve köklü çözüme kavuşması ancak profesyonel orduya geçiş ile mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

“GENÇLER FAİZ BATAĞINA DÜŞÜRÜLMEDEN BU İŞ ÇÖZÜLMELİ”

Bedelliye müracaat eden gençlerin en büyük sorunlarından birinin de maddi imkansızlıklar sonucu aldıkları faizli krediler olduğunu, iktidarın gençleri faiz batağından kurtarabileceğine dikkat çeken Şehzade Demir, “Bedelli askerlik ile alakalı görmezden gelinmemesi gereken önemli bir husus da müracaat edecek olan gençlerin borç veya faiz batağına düşürülmeden bu işin çözüme kavuşturulması hususudur. Türkiye`nin önemli sorunlarından bir tanesi malum, işsizlik sorunudur. Bugün Türkiye`de bir diplomalı işsizler ordumuz var maalesef. Bu gençlerin bedelli askerlik için borçlanması kaçınılmaz bir durumdur. Henüz hayatlarını bir düzene oturtamayan çocuklarımızı bir de askerlik için büyük bir borç yükünün altına koymak, hiç vicdani değildir.” diye konuştu.  

“FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMALI VE MAKUL BİR GERİ ÖDEME PLANININ EKLENMELİDİR”

“Bu nedenle bizim önerimiz, hükümetin bedelli askerlik yasasına faizsiz kredi sağlanması ve makul bir geri ödeme planının da eklenmesidir” diyen Demir, şöyle konuştu. “Biz bu hususun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimizin zaten istikbalden yana ciddi endişeleri vardır. Böyle bir ortamda çocuklarımızın hayat müsabakasına üç sıfırlık bir skorla geriden başlamalarının önüne geçilmelidir. Hükümet yetkililerini bu yönde de adım atmaya davet ediyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir