• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Facebook otomatik video oynatma özelliği ile pek çok kullanıcısının beğenisini kaybetti. Ancak Facebook‘un otomatik video oynatma özelliği kapatılabilir. Peki, Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılıyor?

FACEBOOK OTOMATİK VİDEO OYNATMA NASIL KAPATILIR?

Otomatik video oynatma işlemini sadece masaüstünde değil mobil cihazlarda da yapabilirsiniz. Bu nedenle Facebook otomatik video oynatma kapatmayı masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı ayrı açıklıyoruz.

İNTERNET SİTESİNDE OTOMATİK VİDEO OYNATMA KAPATMA

Eğer Facebook‘a internet tarayıcınız ile bağlanıyorsanız, otomatik video oynatmayı kapatmak için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, Facebook video ayarlarını açın.

Facebook video ayarları için https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fads%2Fpreferences%2F%3Fentry_product%3Dad_settings_screen adresini tıklayın.

Daha sonra açılan ayarlarda yapmanız gereken, videoları otomatik oynat seçeneğini kapalı olarak ayarlamak. Artık videolarınız otomatik oynatılmayacaktır.

FACEBOOK OTOMATİK VİDEO OYNATMA KAPATMA ANDROİD

Akıllı telefon ve tabletlerinizde kullandığınız Facebook uygulamalarında ise uygulama ayarlarını açıp, videoları otomatik oynat seçeneğini yine kapalı olarak ayarlamanız gerekiyor. Ama Facebook bu alanda işleri biraz yokuşa sürüklediği için menülerde oyalanmanız olası bir durum. O yüzden işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.

1 – İlk olarak Ayarlar menüsüne ulaşmamızı sağlayan görselde işaretli olan sekmeye giriyoruz. (iOS‘ta alt menüde bulunuyor)

2 – Burada aşağı kısımda “Ayarlar ve Gizilik” yazan menüyü buluyoruz.

3 – Ayarlar menüsü ilk başta karışık gelebilir ama biz tek bir sekmeyi arıyoruz. “Medya ve Kişiler” menüsü video ayarlarının yapıldığı yer. Ayarlar menüsünü aşağı kaydırarak doğru ekmeyi buluyoruz.

4 – Video ve diğer medyalarla ilgili tüm ayarları buradan kontrol edebilirsiniz. Bizim amacımız otomatik video oynatmayı kapatmak olduğu için “Otomatik Oynatma” sekmesine giriyoruz.

5 – Son olarak kendimize en uygun ayarı seçiyoruz. Böylece özellikle data kullanırken videoların otomatik oynatılması sonucu veri kaybı yaşamıyoruz.

FACEBOOK OTOMATİK VİDEO OYNATMA KAPATMA İOS

İşletim sistemleri her ne kadar birbirinden farklı gibi görünse de, sosyal medya söz konusu olduğunda özellikler bir oluyor. iOS tarafında sadece ilk işlem farklı şekilde yapılıyor. Android versiyonunda ayarlara giriş sekmesi üst kısımda yer alırken, iOS`te aşağıda bulunuyor. Bundan sonrasındaysa aynı menüler üzerinden işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu işlemlerin sonucunda hem masaüstü hem de mobil cihazlarınızda otomatik video oynatma özelliğini kapatmış olacaksınız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir