• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Peygamber Sevdalıları Peygamber Aşkını Haykırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk İlçesi İHL Lisesi'nde düzenlenen kutlu doğum programında okunan ilahiler ve tiyatro gösterimi ile duygulu anlar yaşandı.
Program Cuma namazından sonra saat 13.30'da okul öğrencilerinden Osman Akboğa'nın okuduğu aşrı şerif ile başladı.

 

Peygamber Sevdalıları Dört Bir Yanda Etkinlikler Düzenliyor
Okunan Kur'an'ı Kerim'in ardından günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, "Peygamber Sevdalısı olan Müslümanlar, dünyanın birçok yerinde binlerce kişinin katıldığı kutlu doğum etkinlikleri düzenliyor. Ayrıca dünyanın dört bir tarafında Müslümanların zulüm altında olması, fakirliğin had safhada olması ve nerede Müslüman bir memleket varsa orada kan akmasının ve Müslümanların öldürülmesinin sebebi Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin olmayışı ve Müslümanların asıl kardeşliği yani İslam kardeşliğini kendi aralarında tesis edemeyişinden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

 

İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar'ın konuşmasının ardından sahneye okul öğrencilerinden Abdurrahman Doyar ve grubu koro halinde mevlidi şeriften bazı kesitlerin okudular.

 

Kız öğrencilerden oluşan 5 kişilik grubun Arapça ve Türkçe okuduğu 3'er hadisi şerif ile devam eden programda, meslek dersi öğretmeni M. Asif Karaalp, Ashabın Peygamberimize olan sevgisi adlı bir konuşma yaptı.

 

Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından merakla beklenen ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan "Peygamber Sevgisi" adlı kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro gösterimi halkın yoğun teveccühüne mazhar oldu. Tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri okudukları ilahilerle programa renk kattılar.

 

Seslendirilen ilahilerin ardından öğrencilerin hazırladığı şiirler ve veda hutbesinin slayt gösterisiyle program sona erdi. (İsmail Tufan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir