• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Siyer Sınavı Yarın 60 Merkezde Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenleyeceği Peygamber Efendimize olan sevgimizi, ona olan sadakatimizi göstermek ve Peygamber efendimizin hayatını hem okumak ve hem okutmak için yarın yapılacak. Daha önce 55 merkezde yapılacağı duyurulan sınavın 60 merkezde gerçekleşeceği açıklandı.

 

İlk 10'a giren yarışmacılar umre gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada il birincilerine tam altın, il ikincilerine yarım altın, il üçüncülerine çeyrek altın ödül olarak verilecek.

 

Umre Ödüllü Siyer Yarışması iki kategoriden oluşacak. 1. Kategoriye 15 yaş üstü yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut'un kaleme aldığı Dua Yayıncılıktan yeni çıkan "Siyer-i Nebi Hz. Muhammed" adlı eserden sorular belirlenecek.

 

Yarışmanın ikinci kategorisine ise 15 yaş altı yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar Abdulkadir Turan'ın kaleme aldığı "Peygamberimi Tanıyorum" adlı iki ciltlik eserden sorular belirlenecek.

 

KDSS'ye Batman'da 3 Bini Aşkın Kayıt Oldu
İki yıldır Batman'da yapılan bu yıl ise Türkiye geneli 60 merkezde yapılacak sınava, şuan itibariyle 3 bin'i aşkın kayıt olduğunu belirten Batman Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, sınavın Batman'da 14 Nisan 2012 Cumartesi günü Saat: 9.00 -12.00 arasında erkekler için Vural Düğün Salonu ve Pazaryeri İlköğretim Okulunda bayanlar ise çok katlı otoparkta yapılacağını duyurdu.

 

Türkiye genelinde sınav için 35 bin kitapçık dağıtıldığını ve bunların da yetersiz kaldığını belirten Ortaç, "Çağrı TV'de Cumartesi Günü saat 21.30'da sınav komitesi tarafından sınav soruları cevaplandırılacak. Ayrıca sınavdan hemen sonra 'Peygamber Sevdalıları Platformu'nun sitesinde cevaplar yayınlanacak" şeklinde konuştu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir