• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Trump: AB bizim düşmanımız! Batı için dost yok çıkar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abuzer Atasoy/DOĞRUHABER

ABD Başkanı Donald Trump`ın, Avrupa Birliği`ne (AB) karşı sürdürdüğü olumsuz tavır devam ediyor. Son bir ayda G7 ve NATO zirvelerinde Avrupalı müttefiklerine sözlü saldırılarda bulunan Trump, düşmanca açıklamalarını sürdürdü. AB`nin ticarette ABD`ye yaptıklarına değinen Trump, “Avrupa Birliği`nin düşmanımız olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Trump, CBS kanalına yaptığı açıklamada, ABD`nin küresel alanda en büyük düşmanı sorulduğunda, ‘‘Bence birçok düşmanımız var ancak ticarette bize yaptıkları nedeniyle Avrupa Birliği`nin düşmanımız olduğunu düşünüyorum`` dedi. Mesele İslam`a saldırı ve beldelerini sömürmek olunca birlikte hareket etmek için her yolu deneyen haçlı zihniyetli ABD ve AB, ekonomik çıkarları riske girer girmez böylesine birbirlerine düşebiliyor.

‘RUSYA VE ÇİN DE DÜŞMAN`

Trump, ‘‘Bazı alanlarda Rusya da bir düşman. Ekonomik olarak Çin de kesinlikle düşman. Ancak bu onların kötü oldukları anlamına gelmiyor. Bu onların rekabetçi olduğu anlamına geliyor`` diye konuştu.

Avrupa'yı neden düşman listesinin başına koyduğunun sorulması üzerine Trump, Avrupa'yı da diğerleri ile zikrettiğini, Avrupa ülkelerinin ABD'den nemalandığını ancak bu ülkelerin birçoğunun NATO kapsamında taahhütlerini yerine getirmediğini savundu.

AB: EN İYİ DOSTUMUZ ABD

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Trump`ın yorumlarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Tusk, Twitter`dan yaptığı açıklamada, “Amerika ve AB en iyi dostlardır. Bu ikilinin düşman olduğunu kim iddia ediyorsa, yalan haber yayıyor” dedi.

NATO ZİRVESİNE DE “PARA” DAMGA VURMUŞTU

Belçika`nın başkenti Brüksel`de geçen hafta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi`ne de yine Trump`ın “para” talebi damga vurmuştu. Avrupalı müttefiklerinden NATO harcamalarına daha fazla bütçe ayırmalarını isteyen Trump, bu konuda memnuniyetsizliğini dile getirmişti. Milli gelirlerinin yüzde 2`sini NATO savunma harcamalarına ayırmayı planlayan üye ülkelerden, bu oranı yüzde 4`e çıkarmalarını talep eden Trump, NATO`ya en çok harcama yapan ABD`nin Avrupa`yı koruduğunu vurgulamıştı. Trump ayrıca dilediği zaman ülkesini NATO`dan çekebileceği imasında da bulunmuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir