• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
Viranşehir`de `15 Temmuz` yürüyüşü yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde halk, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. Yıldönümü dolayısıyla Kaymakamlıktan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün Ardından meydanda toplanan halk 15 Temmuz vesilesiyle düzenlenen programa katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı bir konuşma yaptı.

STK temsilcileri ve siyasi parti başkanlarının yaptıkları kısa konuşmaların ardından ilçe kaymakamı Ömer Çimşit de günün önemine dair bir konuşmada bulundu.
15 Temmuz şehitleri ve gazilerine minnet borcu olduğunu belirten Kaymakam Çimşit, 15 Temmuz'un çok konuşulması ve çok dinlenmesi gereken tarihi bir olay olduğunu ve ülke için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

"Milletimiz göğsündeki imanla tanka, tüfeğe ve uçağa karşı durdu"

"Darbe büyüktü ve ihanet dışarıdan organize bir şekilde destekliydi" diyen Çimşit, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'vatanın tehlikede olduğunu ifade ederek' kahraman aziz milletimizi meydanlara çağırdı. Her zaman güvendiği milleti onun çağrısını karşılıksız bırakmadı. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir kahramanlıkla, silahsız bir şekilde, göğsündeki imanla tanka, tüfeğe ve uçağa karşı büyük bir mücadele verdi. 21 saat gibi kısa bir sürede darbe girişimi boşa çıkarıldı." ifadelerini kullandı. 

Etkinliğe; Milletvekili Halil Özşavlı, Belediye başkan yardımcıları, kurum amirleri, STK başkanları, siyasi parti başkanları, şehit yakınları ve gaziler ile binlerce vatandaş katıldı. (Sabri Acet-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir