• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Gaziantep`te 15 Temmuz etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep'te de binlerce kişinin katılımıyla program düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen programda 15 Temmuz'un milletin zaferi olduğuna vurgu yapıldı.

Gaziantep Valiliğinin organizasyonuyla ABD destekli FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü kapsamında düzenlenen program, dünya birincisi ve Millet Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Kemaneci'nin okuduğu akşam namazı ezanı ile birlikte meydana gelen vatandaşlar, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş'in imamlığında akşam namazını cemaatle kıldılar.

Akşam namazının ardından da Şahinbey Belediyesi Mehteran Takımı sahnede yer alırken, ilahi ses sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu da ilahiler seslendirdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi milletin imanından aldığı güçle meydanlara tankların ve mermilerin önüne koştuğunu söyledi.

"İmanımızdan aldığımız güçle meydanlara tankların ve mermilerin önüne koştuk"

Konuşmasına 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Yerlikaya, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nüz geceniz kutlu olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz gecesi ülkemizde çok büyük bir ihanet büyük bir kabus üzerimize çöktü. Halkımız, o gece milletini, ülkesini ve değerlerini satanlara, onurlarını, tarihlerini satanlara karşı koydular. Son İstiklal savaşını verdiler. Allah için ve Allah'ın inancıyla karşı koydular. O gece bizim silahımızı, topumuzu, tankımızı, uçaklarımızı bize doğrulttular. Onlar bir 'cemaat' adı altında, 'alnı secdeye değenler' adı altında düğmeye basıldığında terörist oldular, vatanlarını sattılar. Ama biz ise 'Ya istiklal ya izmihlal' diyerek imanımızdan aldığımız güçle meydanlara tankların, mermilerin önüne koştuk. Allah ise bizimle beraberdi. Biz kazanan olduk. Allah bize bir daha böyle bir ihanet gecesi yaşatmasın." dedi.

"15 Temmuz diriliş ve direniştir"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında 15 Temmuz'un yeni bir diriliş ve direniş olduğunu belirtti.

Şahin, "15 Temmuz cesaret ve asalettir. 15 Temmuz diriliş ve direniştir, 15 Temmuz bizim açımızdan ikinci bir Malazgirt'tir. İkinci bir İstanbul'un fethidir. 15 Temmuz ikinci bir Çanakkale'dir. İki yıl önce bu saatlerde başlayan hain darbeye karşı 'Yeter söz de karar da milletindir!' dediniz. Yine 'Her 10 yılda bir darbe bu milletin kaderi değildir' dediniz. İşte bu duruşu bütün dünyaya haykırmıştık ve iki ağaç için sokakları kan gövdesine dönüştürenlerin bugün ne yapmaya çalıştığına bütün millette şahit olmuştur. Onlar, iman dolu serhatle o gece tankların önüne atılacağını hesap edemediler. Kurşunlara karşı gül bahçesine girer gibi iman dolu serhati hesaplayamadılar. Kaderin üstündeki bir kadere inanmadılar. Gökyüzünden gelen karara iman etmediler. İşte o gece imanla, cesaretle tüm dünyaya 'Bu bayrakları indiremeyeceksiniz, ezanları susturamayacaksınız, bu vatanı bölemeyeceksiniz, böldüremeyeceksiniz' dedik. Zafer inananlarındır." ifadelerini kullandı.

"Kalplerimizden korkuyu söküp atan Allah'a hamd olsun"

İslami sivil toplum kuruluşları adına bir konuşma yapan Arif Elmas Hoca da "Bizler ebabil kuşlarını göklerde bilirdik, öyle okuruz. Meğer ebabiller sadece göklerde değilmiş 15 Temmuz'da gördük ki milyonlarcası yerde ve ülkemizin her yerinde kutsallarını ezan, bayrak, vatan emanetini korumak için asrın ihanetine diz çöktürmek için canları pahasına meydanlara inmişler. Ebreheleri biz yerde bilirdik. Meğer gökte de varmış. Hem de bu milletin alın yerleri ile alıp, malımızı, ırzımızı ve ülkemizi her türlü saldırıya karşı korusunlar diye aldığı uçaklarda ve helikopterlerde de asrın Ebrehelerinin olduğunu bu millet gördü. Ebreheler asrın ihanetine kalkıştılar. Ama unuttukları bir şey vardı. O da Allah bu milletin ebabillerin kalbinden korkuyu o gece söküp almıştı. Kalplerimizden korkuyu söküp atan Allah'a hamd olsun." şeklinde konuştu.

Programda Gaziantep milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki gecelerde olduğu gibi bu gecede meydanları dolduran halka teşekkür ettiler.

Programa, Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir