• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devletin verimli topraklarını ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istediklerini, böylece ölçek ekonomisine uygun tarım ve hayvancılık yapma imkanın da olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre tarım ve orman ile ilgili bakanlıkların birleştirildiğini belirten Pakdemirli, "Devletin çok mümbit (verimli) toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz. Burada işte kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, üç-beş kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde, ölçek ekonomisine uygun tarımı, hayvancılığı yapma imkanımız olacak" dedi.

Pakdemirli, devletin çok büyük arazilerin üzerinde "olmaması gerektiğini" de belirterek, bunların vatandaşa verilmesi gerektiğini söyledi.

Pakdemirli, "Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak" dedi.

Pakdemirli ayrıca "gıda enflasyonuna dikkat edeceğiz" dedi.