• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
"O meşum gece memleketimizin yaşamış olduğu en uzun gecedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Müftülüğü, il genelinde görev yapan imam hatip ve yaz  Kur'an kursu öğreticileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Adıyaman Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıda yaklaşmakta olan Kurban Bayramı, yaz Kur'an kursları, son zamanlarda yaşanan çocuk kaçırma olayları ve istismarı ile 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı.

Değerlendirme toplantısı İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından imam ve Kur'an Kursu öğreticilerine verilen sunum ile devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile yapılan açılışın ardından söz alan Taşçı, 15 Temmuz darbe girişiminin "suret-i Hakk'tan gözüken ancak aslında şeytan olan" dünya tarihinde eşine belki de az rastlanacak bir ihanet olduğunu söyledi.

Taşcı, "Memleketimizi uçurumun ağzına getiren ve memleketimizin yaşamış olduğu gece olan 15 Temmuz gecesi; o melun ve meşum gece, memleketimizin tarihinde yaşamış olduğu en uzun gecedir. 40 yıl boyunca üst akıllar ve dış mihraklar tarafından memleketi bölmek parçalamak için yetiştirilmiş İslam ve ümmet düşmanı bir grup tarafından bir darbe girişimine kalkışıldı. Annelerine, kardeşlerine komşularına füze atabilecek kadar alçalmış, alçaklaşmış bir grubun, onlara cemaat demiyoruz, zaten hiç bir zaman da cemaat olmadılar, böyle bir grubun darbesi ile yüz yüze kalmıştık. Bu gece bu duruma her birimiz iliklerimize kadar hissettik. Takımlar tarafından 40 yıl boyunca hazırlanan ihanet projeleri, bu şerefli millet tarafından bertaraf edilerek tarihin çöplüğüne atıldı." dedi.

Salonu dolduran imam hatip ve yaz Kur'an kursu öğreticilerine seslenen Taşçı, "Bizler örnek olmalı ve topluma yön vermeliyiz. Bu milleti bunların şerlerine karşı koruyacak, kollayacak olanların başlarında bizler geliyoruz. Ve halen de pes etmiş değiller. Sosyal medyada birçok girişimlerde bulunuyorlar. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Ve Allah bu hesabı bizim elimiz ile görecek inşallah. Böyle bir topluluk içerisinde ve çevresinde bu ihanet şebekesine yardımcı olacak, destekçi olacak birilerinin olmasını asla kabul etmiyoruz. Onun için memleketin bütün bela ve musibetlere karşı koruyacak, kollayacak olanlar bizleriz. Bu millete vahdetin, kardeşliğin, beraberliğin ve muhabbetin yediğimiz ekmekten, teneffüs ettiğimiz havadan daha kıymetli olduğunu anlatmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

"Kurumumda FETÖ, PKK ve ülkeyi bölücü fikirlere sahip personel istemiyorum"

"Ben başında bulunduğu bir kurumda ne FETÖ'ya ne PKK'ya ne de bu vatanı bölmek parçalamak isteyene ve onlara yardımcı olacak birinin barınmasına müsaade etmem. O defter kapandı." diyen Taşcı, "Bizim Allah'ın dinine peygamberine, Kur'an'ına birlik ve beraberliğe vatanın bölünmezliği ve milletin sıhhat ve selameti için çalışmaktan başka görevimiz yoktur. Şimdi gözlerinizi bir kapatın. 15 Temmuz Darbe girişiminin başarılı olduğunu düşünün. Emperyalistlerin tasmalı hainleri başarılı olsaydı ne olurdu? sadece bunu düşünün, başka bir şey düşünmeye gerek yok." diye konuştu.

"Allah ve Peygamberin anlatılmadığı yapılardan uzak durun"

Taşçı, "Eğer gittiğiniz cemaatte Kur'an yoksa, peygamberin hayatı yoksa, hadis yoksa; hadis yerine kendi kitaplarını ve kendi cemaatini övüyorlarsa oradan uzak durun. Allah'ın anlatılmadığı, Peygamberin tanıtılmadığı, Kur'an'ın okunmadığı, Kur'an ve hadisten çok kendi kitaplarını okuyan yerlere gitmeyin. Bu milleti de göndermeyin. Kur'an'dan, hadisler, Peygamberin hayatından daha çok kendini, kendi kitabını okuyor ise o da bir şeyler yapacaktır demektir. Onun da kafasının altında bir şeyler yatıyor demektir. İlla uçurumun kenarına gelince uyanacak değiliz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir