• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Bingöl İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Camii'nde Kur'an Kerim ve mevlit okutularak, dualar edildi. Program sonrasında vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Programa, AK Parti Genel Başkanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Ali Mantı,  Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Yücel Barakazi,  Bingöl Üniversitesi Rektör Profesör Doktor İbrahim Çapak, Müftü Muharrem Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonrasında konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç,  "15 Temmuz darbe olayı, Hazreti Resulullah'ın ilay-ı kelimetullah davasına, yani medeniyetleşmesine, dünyada ağırlık kazanmasına ve La İlahe İllallah Muhammedurrasulullah mesajının tüm insanlığa ulaşmasına engel olma hareketidir. Aslında basit bir darbe olayı değildir. Kutlu bir yürüyüşü, durdurma olayıdır." dedi.  

"FETÖ değerlerimizi kirletmiştir"

Müftü Genç, "FETÖ, eğriyi doğru kılıfa sokarak insanları kandırmaya çalışmıştır. Beceremeyince de bu darbe işine başvurmuşlardır. Seneyi devriyesinde 15 Temmuz'u anma adına halkımızla birlikte bir mevlit programı yaptık.  Müftülük olarak, şehitlerimizle alakalı olarak bütün programların içindeyiz. FETÖ, aynı zamanda değerlerimizi kirletmiştir. Bu meşum FETÖ terör örgütü üzerinden,  Müslümanların kadim medeniyetinde var olan değerleri bununla kıyaslayarak değerlendirmememiz lazım. Kadim medeniyetimizdeki ana damarları FETÖ'ye kıyaslayarak değerlendirirsek, tam FETÖ'nün, istediği işi yapmış oluruz o zaman." ifadelerini kullandı.

Okunan mevlidin ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. (Nihat Kanat-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir