• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Irak`ta protesto gösterileri: Ölü ve yaralılar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ta "işsizlik ve elektrik kesintileri" nedeniyle düzenlenen protesto gösterilerinde polisin açtığı ateşle 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Irak güvenlik güçlerinin aldığı yoğun önlem ve sokağa çıkma yasağına rağmen Basra'da bu sabah göstericiler yeniden meydanlara döküldü. Güvenlik güçlerinin açtığı ateşle 3 kişi hayatını kaybetti.

Protestolar nedeniyle anacaddelerin kapattığı Basra'da birçok nokta takviye güvenlik ekipleri tarafından tutuldu. Ancak buna rağmen halk gösteriler için sokaklara çıktı.

Sabah saatlerinde sokakları dolduran göstericiler yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Basra İl Meclis binasına yürüdü.

Polis, çeşitli sloganlar atan kalabalığına müdahale ederken kalabalığı dağıtmak için hava ateş açtı.

Polis müdahalesi nedeniyle 3 göstericinin hayatını kaybettiği, eylemcilerin taş atması sonucu da 10 polisin yaralandığı ifade edildi.

Necef emniyet müdürü görevden alındı

Gösterilerin ardından Necef Emniyet Müdürü Tuğgeneral Macid Hatim'in görevden alındığı bildirildi. Hatim'in yerine Tümgeneral Ala Garib'i atandı.

Güvenlik güçlerinin kentteki gösterilere müdahalede yetersiz kalması nedeniyle söz konusu kararın alındığı kaydedildi.

3 ilde sokağa çıkma yasağı

Irak'ın Basra, Kerbela ve Necef illerinde, hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri nedeniyle düzenlenen gösterileri kontrol altına almak amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Göstericiler bazı kentlerdeki parti binalarını ateşe vermişti.

Irak'ın güneyinde başlayarak başkent Bağdat'a sıçrayan gösteriler nedeniyle hükümet şehirdeki internet erişimini kesmişti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir