• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
"FETÖ ve PKK dindarlara çok zulmetti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1990'lı yıllarda FETÖ yargısı tarafından binlerce Müslümanın mağdur edildiğini vurgulayan 27'nci Dönem HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı, geçmişte bölgede FETÖ ve PKK'nin dindarlara çok zulmettiğini söyledi.

Tasalı, darbe girişiminin yıldönümünde İLKHA'ya yaptığı açıklamada, darbenin dış destekli olduğuna ve FETÖ'nün mağdur ettiği İslami kesimin mağduriyetinin devam ettiğine dikkat çekti.

15 Temmuz 2016 yılında yapılan FETÖ darbe girişimini ikinci yılının geride kaldığını söyleyen Tasalı,  geçmişteki darbelerin de arkasında ABD ve NATO'nun olduğunu ifade etti.

Türkiye'de her 10 yılda bir darbenin yapıldığını ifade eden Tasalı, "FETÖ'yü darbe konusunda cesaretlendiren,  her türlü lojistik ve istihbarı desteği sağlayan şüphesiz Amerika'nın bizzat kendisidir.  Türkiye, ABD ve NATO ile olan ilişkilerini tekrardan gözden geçirilmelidir.  1980 yılından başlayarak, 1990 ve 2000 yıllara geldiğimizde hem FETÖ hem PKK, derin devlet dediğimiz güçler,  ABD ve  NATO'dan ayrı bir yapı değildir. Bunlar, NATO'nun bizzat örgütlediği bir yapılardır. Bölgede mütedeyyin dindarlar ve Hizbullah cemaatine mensuplarının FETÖ ve PKK'den zarar gördüğünü söyleyebiliriz." dedi.

Tasalı, "FETÖ'nün; Müslümanlara, Türkiye'ye ve gelecekteki hükümetlere büyük zararı olacağını, bunların arkasında dış güçlerin olduğunu çeşitli kanallarla yetkililere iletmeye çalıştık.  Bu yapı, dini değerleri kullanarak bir yer edinmiştir.  Hükümetleri, kendisinin bir ortağıymış gibi yanına alarak, devletin bütün güç, imkânlarını kendi menfaatleri ve düşünceleri etrafında, kendilerini destekleyen Batı güçlerine peşkeş çektiler." diye konuştu.

FETÖ'nün 1990'lı yıllarda eline geçirmiş olduğu yargı ve kolluk kuvvetlerinin eliyle binlerce Müslümanı mağdur ettiğini vurgulayan Tasalı,  "Geçmişte;  genç yaşlı demeden birçok mütedeyyin, camilerden alındı,  işkencelere tabi tutulduğu ve kumpaslarla dosyaları şişirildi. Bunlardan kimileri müebbet hapse mahkum edildi ve halen de bu mağduriyetler devam ediyor. FETÖ'nün polisleri ve yargıçlarının mahkûm ettiği dindar insanlardan; Hizbullah cemaati mensupları, Sivas davası, Umut davası gibi bir çok davada mağdur edilen bu insanların hapishanede ömür tüketmesi kabul edilecek bir durum değildir." ifadelerini kullandı.

Tasalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geldiğimiz noktada darbenin üzerinden iki yıl geçti ve ülkede iki yıldır olağanüstü hal var. Ne yazık ki böyle bir yapının mensuplarının eliyle, bu kadar insanın mağduriyeti ayan beyan ortadayken hükümet bu hususta hiçbir girişimde bulunmadı, bu mağduriyetleri gidermedi. Özellikle 28 Şubat döneminde birçok kişi mağdur edildi. Bu mağduriyetler halen devam ediyor. Hükümet bu konuda hiçbir adım atmış değildir. FETÖ'nün gerçek kimliğini ortaya çıkarmak istiyorsanız, FETÖ'yü gerçekten tanımak istiyorsanız, Hizbullah cemaati mensuplarına yapmış olduğu zulümlere ve onlar için hazırlamış olduğu dosyalara yeniden bakmanız lazım. Orada FETÖ'nün gerçek yüzünü görebilirsiniz.  Bu darbeyi yapmayana kadar kimse FETÖ'nün böyle bir canavar olduğunu bilmiyordu. Ama biz bu darbeden 30 yıl önce FETÖ'nün canavar olduğunu, Amerika uşağı bir yapı olduğunu biliyorduk. Bu konuda yetkileri uyarmanıza rağmen dikkate alınmadı. Ve bir darbe gerçekleştirdiler; memleketin imkânlarını, uçaklarını, tanklarını, silahlarını ele alarak milletin evlatlarını vurdular."  (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir