• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
Gençlerin en büyük imtihanı haram sevda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Gençlerin en büyük imtihanı haram sevda!

Hayatında bir şeyler yapacak, çizgisini ve hedefini belirleyecek yaştayken, kendisini haram bir sevda uğruna harap eden ve elinde haram olan bir ilişkiden arta kalanlarla kalan bir genç. İstediği şeyin haram bir ilişki yaşamak olmadığını iddia ettiği halde, bir ilişkisi olan genç!

Görüşmediğini el ele tutuşmadığını, sadece mesajlaştıklarını, birbirlerini aradıklarını iddia eden genç! Haram bir ilişkinin sınırları veya şu şekilde davranırsanız haramlıktan çıkar diye bir kuralı yoktur.

Ama ne yazık ki günümüzde gençlerin anlaşması ve buluşmaları normalleşmiş ve bu durumun yaş sınırı ilkokul seviyesine kadar düşmüş durumda. İlkokul çağında olan çocuk dahi, bir ilişkisi olduğunu sınıftaki birinden hoşlandığını ve elini tutmak istediğini gülerek ve hiç utanmadan, çekinmeden, büyüklerinin yanında mevzu bahis yapabiliyor.

Bu duruma ne zaman gelindi? Okula gönderilen, ilim alması için çaba gösterilen çocuklar hangi ara haram olan ve bir ciddiyeti olmayan ilişkilerle uğraşır hale geldiler. Peki ya çok sevdiğini iddia ettikten sonra bir hatasıyla onu silmesi ve başka birini sevmeye başlaması, o kişinin her şeyi olduğunu vazgeçilmezi, en değerlisi olduğunu iddia etmesi ve başka birine, başka birine daha bu duyguları beslemesi ne kadar sadakatli bir davranış? Ya da ne kadar gerçekçi bir sevgi? Haramlığını bir kenara bırakalım, bu mide bulandırıcı,  yalan olan, sevda mı gerçekten? Bahsedilen ve dile dökülen duygular sahi ne kadar sahici?

Her genç evleneceği kişinin temiz olmasını ve kendisinden önce kimseyi bu denli düşünmemiş olmasını, başkasıyla konuşmamış, görüşmemiş olmasını ve sevgisinin muhabbetinin sadece kendisine ait olmasını isterken ne kadar temiz duygulara sahip? Helali olmayan biriyle görüşmekten kendisini ne kadar alıkoydu? Nefsine hoş geldiği halde, memnun kalacağını düşündüğü halde, haram olan bir birliktelikten konuşmaktan görüşmekten ne kadar kaçındı?

Verilen cevaplara ve iç muhasebeye göre çıkan sonuç nedir? Genç bu isteklerde bulunmakta haklı mı? Helaliyle temiz bir birliktelikte bulunma isteğini ne kadar hak ediyor? “Devir değişti, ortamlar ve zaman başkalaştı, üniversite ortamı veya arkadaş ortamı buna itiyor, engel olamıyorum, zaten biz ciddi düşünüyoruz” denebilir. Lakin haram helal sınırları, Allah'ın kanunları değişmedi ve olması gerekenler başkalaşmadı. Haram kılınmış bir ticaretten, yemekten, içmekten kaçınırken ve bunlara karşı sert bir tutuma sahip olurken, kişinin haram olan bir sevdasının olması ve bundan rahatsız olmaması ne kadar gerçekçi bir davranış?      

RUMEYSA SÜLÜN

Bu haberler de ilginizi çekebilir