• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
HÜDA PAR`dan 15 Temmuz şehitliğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilenlerin kabirlerini ziyaret eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, darbe girişiminin bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozmak için yapılan büyük bir hamle olduğunu söyledi.

Eyüp ilçesine bağlı Edirne Kapı Şehitliğini ziyaret eden Elibüyük, burada şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

“15 Temmuz ruhunun yaşatılması lazım”

Elibüyük, darbe girişimin başarısız olmasının en büyük etkenin milletin birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

Elibüyük, “15 Temmuzu biz şöyle adlandırıyoruz; 15 Temmuz salt bir darbe girişimi değildi,    bir işgal girişimiydi. Darbe girişimi, işgal girişinin yanında çok daha masum kalıyor. İşgal girişimi bu ülkenin birliğini, beraberliğini ve daha ötesinde bu coğrafyada bir ameliyatın tekrardan yapılacağı büyük bir hamleydi. Hamdolsun milletin birlik ve beraberliği ile bu işgal girişimi püskürtüldü. 15 Temmuz ruhunun yaşatılması lazım. Zira memleketimizde çok darbe girişimi oldu ancak bu girişimlere karşı millet olarak dik duramadık. Ama 15 Temmuz bunun zirvesiydi. Şimdiye kadar bu tür girişimleri bir şekilde sindiren milletimiz, oynanan oyunları ve büyüklüğünü gördü. Ve darbeyi püskürttü. Millet olarak 15 Temmuz ruhuna sadık kalınması lazım. Hükümet yetkililerine bu çağrımızı yapıyoruz.” dedi.

“Bu millet vatanı, ülkesi, inancı ve kardeşliği için sokaklara çıktı”

“Ülkenin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu darbenin bazı kazanımları da oldu.” diyen Elibüyük şöyle konuştu:

“Bu ruh, bana göre Çanakkale`den faklı değildir. Bir kurtuluş mücadelesidir. Bu ruha sadık kalınması ve artarak devam etmesi gerekir. Ama üzülerek belirtmem gerekiyor ki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, işgale karşı duran ve ne için sokaklarda, meydanlarda olduğunu bilen, neden şehit olduğunu bilen milletin kazanımları bir takım kavramların ve kazanımların içi boşaltılıyor, heba ediliyor. Bu yanlıştan çok hızlı bir şekilde geri dönülmesi lazım. Demokrasi şehidi gibi bir takım ifadeler kullanılıyor. Bu millet vatanı, ülkesi, inancı ve kardeşliği için sokaklara çıktı.”

(Emrah Deniz, Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir