• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
"Darbelerin sebepleri arasında sistemin vesayetçi yapısı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Platform adına basın metnini okuyan Avukat Ahmet Işık, 15 Temmuz'da vesayetçi güruhun, uçak, tank ve silahlarla vatandaşların üzerine ateş açtığını söyledi.

Darbe girişiminin sebepleri arasında sistemin vesayetçi yapısının olduğunu bildiren Işık, "Türkiye'de ortalama her 20 yılda bir ya darbe yapılmakta ya da darbeye teşebbüs edilmektedir. Türkiye'deki bu darbelerin esas nedeni, bir avuç azınlık, millete rol biçmek ister, milleti bir kalıp içine oturtmak ister, milletti fikri, siyasi, ideolojik anlamda tahakküm altında tutmak ister. Aslında millete güvenmez. Milleti tek başına bırakırsan davulcuya, zurnacıya kaçar diye endişe eder." dedi.

Darbe ve darbe girişimlerinin, Türkiye'nin kendisine geldiği ve kendiyle barıştığı dönemlere denk geldiğini anlatan Işık, "Ekonomik, siyasi olarak Türkiye'nin şahsiyet kazanmaya başladığı dönemlere denk gelir. Darbecilerin geleneksel olarak kullandığı en önemli şey, 'Haddini bildirmek, adam olmasını temin etmek, eğer yoldan çıkan varsa onları da hizaya getirmektir.' Türkiye'nin milletini köklerinden koparmaya çalışan zihniyetin etkisi, dışarıdan verilen destekler sonucu darbelerle karşıya karşıya kalmıştır. 12 Mart'ın, 12 Eylül darbesinin, 28 Şubat'ın, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ne kadar dış destekli olduğu milletçe malumdur. 15 Temmuz'un arkasındaki güçlerin, destek verenlerin kim olduğu bellidir. Gecenin bir saatine kadar beklediler, darbe girişimi başarılı olsa kendilerini tümüyle ortaya koyacaklardı. Aynen 12 Eylül gibi, 15 Temmuz'un arkasında duracaklardı. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye tarihinde darbe ve darbe girişimlerinin son olması temenni ve duasıyla 15 Temmuz kanlı darbe girişimini ikinci yılında yeniden lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir