• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Van`da 15 Temmuz etkinliği gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da İpekyolu Belediyesinin organizasyonunda bin 500 öğrencinin katılımıyla "15 Temmuz Milli Birlik Günü" dolayısıyla Atatürk Kültür Parkı ve Etkinlik Alanı'nda koreografi gösterisi düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin işgal edilmek istendiğini hatırlattı.

Öztürk, "İpekyolu Belediyesi olarak, 15 Temmuz destanını siz gençlerle anmak ve unutmamak üzere bir program düzenledik. Çok uzun olmadı. İki yıl önce 15 Temmuz gecesinde asker kıyafeti giymiş teröristler, hainler ülkemizi işgal etmek istediler ama şunu unuttular ki bu millet tarihte olduğu gibi şimdi de bu vatanı kolay kazanmadılar ve bu yüzden kolay bir şekilde teslim etmeyeceklerdir. Asker kıyafeti giymiş hainlere karşı tankların önünde durdular, devlete ve millete ait tankları, silahları, helikopterleri ele geçirmiş olan hainlere hep birlikte dur dediler." dedi.

Daha sonra söz alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise "81 milyon halkımızın dik duruşuyla kazanmış olduğumuz bu güzel günleri rahat bir şekilde törenlerle yâd ederek, bu destanı yazan milletin yaptıklarını dile getirebiliyoruz. O gece ülkemiz üzerinde oynanan sinsi oyunların başarılı olması için sırtlarına asker elbiseleri geçirmiş hainlerle ele ele vererek milletimizin geleceğini karartmaya çalıştı. Yurt dışındaki üst akılla el ele vererek ülkemizin, milletimizin ve bütün mazlumların geleceğini karartmaya çalışan bu insanlara karşı 81 milyon olarak el ele, omuz omuza vererek o oyunları bozdu. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi destan yazan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Programa; Öztürk ve Battal'ın yanı sıra YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen ve öğrenciler de katıldı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir