• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
YAŞ'ın yapısında önemli değişiklikler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, "Yüksek Askeri Şûranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" yayımlandı.

Buna göre; Yüksek Askeri Şûranın (YAŞ) üyeleri; cumhurbaşkanı yardımcıları, adalet bakanı, dışişleri bakanı, içişleri bakanı, hazine ve maliye bakanı, milli eğitim bakanı, milli savunma bakanı ve genelkurmay başkanı ile kuvvet komutanları oldu.

Cumhurbaşkanı, gerekli gördüğü hallerde YAŞ'ın toplantılarına katılacak ve başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı katılmadığında, görevlendireceği yardımcısı başkanlık edecek.

YAŞ'ın görevleri

Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik ana fikrin (konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususlarında görüş bildirmek, silahlı kuvvetlerin ana program ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek, silahlı kuvvetlerle ilgili olup, önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip, görüş bildirmek, cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde silahlı kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek ile mevzuatla verilen görevleri yapmak YAŞ'ın görevleri olarak belirlendi.

YAŞ, yılda en az bir defa toplanacak

YAŞ, cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği cumhurbaşkanı yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı, gerektiğinde şurayı toplayabilecek.

YAŞ toplantıları gizli olarak yapılacak. Görüşmelerin ve alınan kararların açıklanması veya yayınlanması yasak olacak. Ancak açıklanmasına YAŞ'ın kararıyla müsaade edilen konular, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir