• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Birlik ve beraberliğimizi kuvvetli tutmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından, 15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla imamlara ve Kur'an kursu öğreticilerine FETÖ hakkında bilgiler, slayt eşliğinde anlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay, belediyenin konferans salonunda toplanan imam ve Kur'an kursu öğreticilerine hitaben konuşma yaptı.

Gökçebay, "Bizler topluma dini anlatmakla görevli insanlarız. Din istismarı dün vardı, bugün var, yarın da var olacaktır. Mesele sadece FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi değil. Evet, ülkemizde FETÖ'nün beli kırıldı ama bunlar halen yurt dışında faaliyetlerine devam etmektedirler. Bunlar topladıkları o paralar, burslar, himmetler, kurbanlar, zekâtlarla örgütlenmeye devam ediyor. Vatandaş, yapılan bu yardımların fakir fukaraya gittiğini zannediyordu. Öğrencilere burs olarak gittiğini sanıyordu. Bütün o paraların nerelere gittiğini şimdi görün. Londra'da, ABD'de, Almanya'da bu paralarla sefa sürüyorlardı. Bunların yurt dışı örgütü halen güçlüdür. O yüzden bu iş bitmemiştir. Uyanık olacağız. Halkımızı, bütün ailemizi bu konuda uyarmalı ve uyanık halde tutmalıyız. Bunlar yurt dışında rahat durmuyorlar. Gece gündüz toplantılar ile ülkenin temellerine dinamit koymak için uğraşıyorlar." dedi.

FETÖ'nün amacına ulaşmak için birçok şeyi kendine mübah kıldığını anlatan Gökçebay, şunları söyledi:

"Fethullah Gülen 1999'da yurt dışına kaçmadan önce 1996 yılında ABD'de kalacağı villa yapılmıştı. Bu, uluslararası bir projedir ve 1990'lı yıllarda adamı oralara hazırlamışlardı. Yeri ve zamanı geldiğinde onu oraya çekeceklerdi ve öyle yaptılar. İslam âlimi diye Türkiye'nin başına bir bela olarak kullanacaklardı ve kullandılar. Yıllarca bu masum milletin dini duygularını kullandılar. Rüyalar üzerinden gençleri kendilerine bağladılar. 'Arkadaşlar! Büyüklerimizin dediğine göre yarın akşam Hazreti Ömer evi teftişe gelecek. O yüzden nöbetçi olan arkadaş bulaşıkları güzel yıkasın. Mutfağı düzenli bıraksın.' deniliyor. Bunu duyan öğrenci de 'Ben nasıl bir yere gelmişim, bu nasıl bir maneviyat?' diyerek kapılıyor. Bunların kullanmadığı bir şey kalmadı. Askeriyede ve emniyette teşkilatlanmak adına her türlü fetvayı çıkardılar. Asker ve subaylara, 'Namazı dert etmeyin. Akşam topluca kılar ya da gözün ile ima ederek kılarsın. Kimseye kendinizi belli etmeyin.' derlerdi. Amaçları kendilerini gizlemekti. Kimse bizim ne yaptığımızı bilmesin."

"Birlik ve beraberliğimizi kuvvetli tutmalıyız"

"Din istismarına karşı neler yapılabilir?" diye soran Gökçebay, "Birlik ve beraberliğimizi kuvvetli tutmalıyız. Aklımızı başkasına kullandırmayacağız. FETÖ'cü hain, haksız yere insanları öldürdükten sonra kendisine getirilen suyu oturarak ve üç yudumda içiyor. Aklını bu derece kullanmaz durumu gelmiş. Suyu oturarak içiriyor ama emir ile insan öldürüyor." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir