• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"15 Temmuz`da ülkemizde iç savaş çıkarmak amacındaydılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından, 15 Temmuz'un yıl dönümü münasebetiyle TP Kristal Park Tesislerinde şehit yakınları, gazi ve ailelerine yönelik yemek programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından verilen yemek sonrası bir konuşma yapan Vali Deniz, "İki yıl önce hepimizin malumu ülkemiz, silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain bir terör örgütünün darbe girişimiyle karşılaştı. Bu hain girişimi hep beraber bertaraf ettik. Rabbimize şükürler olsun. Bunların amaçları, 1071'in, 1453'ün, Çanakkale'nin istiklal savaşlarımızdaki mağlubiyetlerinin intikamını almak isteyen emperyalist güçlerin ta kendisidir. O günden kalan bir kinleri vardır. Geçmişte kendileri geliyordu, 15 Temmuz'da bu hain piyonlarını sahaya sürerek ülkemizde kaos ortamını yaratmak, ülkemizde iç savaş çıkarmak ve işgal provası yapmak amacındaydılar." dedi.

Darbe girişimi başarılı olsaydı şimdilerde Türkiye'de bir iç savaş olduğunu vurgulayan Deniz, "Eğer ki darbe başarılı olsaydı bizler nereye gidecektik? Bizim ikinci vatanımız yok, asıl vatanımız bu Anadolu topraklarıdır. Onun için bu coğrafyada yaşamak hep bir bedel istiyor. Bin yıldır bedel ödüyoruz, bedel ödemeye devam edeceğiz. Şehitler tepesi hiç şehitsiz kalmadı, öyle görünüyor ki kalmayacak. Bizlerin şehitlerimize layık olabilmemiz lazım. Onun için Türkiye'yi çok daha iyi yerlere götürmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ve şehit aileleri ile gazilerin katıldığı program, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duayla son buldu. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir