• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
"Hasbunallah diyebilenler şehadet için yola çıkar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından, FETÖ'nün ABD destekli 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin ikinci yıl dönümü vesilesiyle din görevlilerine ve Kur'an kursu hocalarına yönelik "Din istismarı" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta, darbeler tarihine ve FETÖ ile DEAŞ'in İslam'a verdiği zararlara ilişkin bir sunum yapıldı ve 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara ilişkin belgesel gösterildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Yüksek Kurulu Başkan Vekili Cenksu Üçer, din görevlilerine ve Kur'an kursu hocalarına yönelik yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde camilerde okunan selaların darbe girişiminin seyrini değiştirmede önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

Camilerde selaların okunmasıyla insanlara bir güven duygusunun geldiğini ve milletin sokaklara çıkmaya başladığını belirten Üçer, "Sizin selalarınız olmasaydı, insanlar o gece bir tereddüt içerisindeydi ve o tereddüdü gideren etken selalar oldu. İnsanlarımız okunan selalara tekbirler, salavatlar ile karşılık verdi. Bunu insanlara kim öğretti? Bugünün Sütçü imamları ile nene Hatunları öğretti."dedi.

"Hasbunallah diyebilen insanlar ancak şehadet için yola çıkar" diyen Üçer, "Siz insanlara, 'Biz Allah'tan geldik ve yine Allah'a döneceğiz' ayetini anlatamazsanız insanlar şehit olamaz.  İnsanlara Hasbunallah'ı öğretemezseniz şehitlik olmaz. Ancak, 'Hasbunallah' diyebilen insanlar şehadet için yola çıkar."diye konuştu.

Konuşmasına Kur'an-ı Kerim'deki şehitlik ile ilgili yer alan ayetlerin açıklamasını yaparak devam eden Üçer, Allah yolunda şehit olmanın önemine değindi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir