• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
"Düşmana karşı kullanılması gereken silahları millete karşı kullandılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, 15 Temmuz gecesi eşine rastlanmamış bir vahşet ile bu ülkenin uçaklarının ve tanklarının milletin üzerine sürüldüğünü, düşmana karşı kullanılması gereken silahların ise millete karşı kullanıldığını söyledi.

15 Temmuz gecesini yaşatanların yıllarca dini değerleri istismar ederek bu güce ulaştıklarını söyleyen Altıok, "Bunlar, bu milleti yok etmek için 40-50 yıldır devletin içine sızmışlardı." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz şehidleri canlarını dinlerine ve mukaddesatlarına feda etmişlerdir"

15 Temmuz gecesi halkın dünyada eşi benzeri az görülmüş bir mücadele vererek insanlığı hayrete düşürdüklerini belirten Altıok, " Bu inancı, bu şuuru, bilinci gönlüne nakşetmiş insanlar tankların üstüne çıkmış ve tankların önlerine kendisini siper ederek durdurmaya çalışmıştır. Bu topluluk dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vererek insanları hayrete düşürmüştür. İnsanlar bu kuvveti kesinlikle Allah'a olan imandan, bağlılıktan, sadakatten almış, bundan dolayı darbeye direnebilmiş ve canlarını dinlerine, mukaddesatlarına feda etmişlerdir. Türkiye'de ne kadar âlim,  ne kadar namaz kılan, ne kadar hayır, hasenat yapan insanlar varsa kıyamete kadar yaptıkları hayır ve hasenatlar bu şehitlerimizin amel defterine yazılacaktır. Bu sebeple şehidleri, hiç kimse ile mukayese edemeyiz." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle tankları milletin üzerine yürüttüler"

"Ezanımız okunuyorsa, camilerimiz açık ve ibadetlerimizi rahat bir şekilde yapıyorsak, çarşımızda rahat bir şekilde dolaşıp alış verişimizi yapabiliyorsak bunda şehidlerimizin payı var." diyen Altıok,  sözlerine devamla; "Onları unutmayacağız. Onları her zaman rahmetle anacağız. Onların yolundan gidecek, gençliğimizi ve çocuklarımızı şuurlu bir şekilde yetiştirmek suretiyle onlara olan minnetimizi göstereceğiz. 15 Temmuz gecesi eşine rastlanmamış bir ihanet ile bu millete zulmettiler. Bu ülkenin uçakları, pilotumuz zan ettiğimiz uşakların ve hainler eliyle milletimizi bombaladı. Tankları milletin üzerine yürüttüler. Düşmana karşı kullanılması gereken silahlar milletimizin göğsüne, alnına doğrultularak kullanıldı. Bunlar bu milleti yok etmek için 40-50 yıldır devletin içine sızmışlardı." dedi.

"Yıllarca din kisvesi altında çocukları ailelerinden kopardılar"

FETÖ mensuplarının kendilerini yıllardır din kisvesi altına gizleyerek insanlara karşı kendilerini barışçıl, diyalogcu olarak tanıttıklarını söyleyen Altıok, "Bir Müslümanda olabilecek bütün güzellik ve meziyetlerin hepsinin kendilerinde mevcut olduğu bir topluluk oldukları izlenimini verdiler. Yıllarca din kisvesi altında çocukları ailelerinden kopardılar. İnsanların birçoğunu yıkıma uğrattılar. Şu anki yıkımın tarifi yapılamaz. Çünkü bunlar başarılı olsaydılar gerçekten yok olacaktık. Türkiye diye bir ülke kalmayacaktı. Onların hedefi Türkiye'yi yok etmekti. Ne Suriye ne Irak ne Afganistan ne de Filistin veya Arakan'a benzemeyecekti bizlere vuracakları darbe. En büyük darbeyi vuracaklardı. Çünkü beyin, kalp biziz. Özellikle Müslümanların ve mazlumların sığındığı, güven duyduğu ülke biziz." ifadelerini kullandı.(Murat Orhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir