• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
"Batman-Beşiri yoluna sathi kaplama yerine asfalt yapılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, son zamanlarda Batman-Beşiri Karayolunda dökülen mucurdan dolayı sıkça kazaların yaşanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Batman-Beşiri yoluna sathi kaplama yerine asfalt yapılması gerektiği ifade edildi.

Ulaşımın daha rahat ve güvenilir olabilmesi hedefiyle ülke genelinde yolların bakımı ve asfaltlanması konusunda güzel çalışmaların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarına olanak sağlayan yol bakım ve yapım çalışmalarının tümü anlamlı ve önemlidir. Ancak şu ana kadar yapılan yollar ihtiyacı tamamen karşılamamaktadır. Yetkililer, yol yapım konusunda kaliteli ve ihtiyacı karşılayacak çalışmaları ivedilikle yapmalıdırlar." denildi.

Özellikle Batman-Beşiri-Kurtalan yolunda yıllardır dile getirilmesine rağmen henüz ihtiyacı karşılayacak bir şekilde yol bakım çalışması ve asfaltlamanın yapılmadığı kaydedilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın tepkilerine rağmen bu sene de geçen sene olduğu gibi sathi kaplama için yola mucur dökülmüştür. Dökülen mucurlar maddi hasarlı ve ölümlü kazalara sebep olmakta ve araçlara zarar vermektedir. Bahse konu ettiğimiz yol üzerinde dökülen mucurlar sebebiyle hemen hemen her gün kazalar yaşanmakta, kimi arabaların da camları kırılmaktadır. Bu durum vatandaşımızın hem can hem de mal güvenliği için ciddi anlamda tehlike arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

"Sathi kaplama çalışması durdurulup sıcak asfalt çalışması yapılmalıdır"

Sorunun çözümü ve halkın güvenli ve rahat bir şekilde yolculuk yapması için Batman-Beşiri yol çalışmasının yerel yetkililer ve ilgili kurum tarafından bir kez daha masaya yatırılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Şu anda uygulanan sathi kaplama çalışması durdurularak kaliteli sıcak asfalt çalışması yapılmalıdır. Ayrıca tek şerit olan kısımlar çift şerit olmalıdır. Her yıl yeniden bakıma alınan Batman-Beşiri-Kurtalan yoluna orta refüj, aydınlatma ve sıcak asfalt veyahut imkan oluşturularak beton asfalt yapılmadıkça mesele konuşulmaya, vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaya ve bu konu hakkında şikayetler dile getirilmeye devam edecektir." denildi.

"Kalıcı projeler geliştirerek sorun çözüme kavuşmalı"

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: "Bundan dolayı mutlak çözüm adına yerel siyaset kurumu konuyu sürekli gündemde tutmalı, ilgili kurumlar da üzerlerine düşeni yapmalı ve şimdiden yeni ve kalıcı projeler geliştirerek sorunun çözüme kavuşması sağlamalıdırlar. HÜDA PAR olarak konuyla yakından ilgilenip takipçisi olmaya ve çözüm adına vatandaşlarımızın yanında bulunup sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmeye devam edeceğiz."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir