• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Batman Üniversitesinde "15 Temmuz İhaneti" konulu panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu'nda 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında "Kara Leke: 15 Temmuz İhaneti" konulu panel gerçekleştirildi.

Bugün saat 17.00'da kamu düzenlenen panele kurum amirleri ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Hafız Şeyh Münir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panel Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile devam etti. Ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

"15 Temmuz ihaneti kara bir lekeydi"

Açılış konuşması yapan Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin büyük bir ihanet ve kara bir leke olduğunu belirterek, "Şöyle bir hatırlayalım DAEŞ, PKK, FETÖ... hepsi bize saldırıyor. Saldırmalarının arkasında yatan bazı gerçekler var. Bu gerçekler neler; onlarla ilgili, hepsinin ortak bir özelliği var. Onların düşmanı biziz. Siz hiç DAEŞ'in Yahudilere saldırdığını gördünüz mü? Hristiyanlara saldırdığını gördünüz mü? Hayır. Hatta onlarla ortak hareket ediyorlar. Bir sevmedikleri var oda biziz. İslam ümmetini parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Aynı kıbleye döndüğümüz halde ümmetin içine fitne sokuyorlar. Bunlar çok basit fitneler. İşte sen bu bölgedensin, sen Kürt'sün, ben Türk'üm, Arap'ım... böyle fitneleri İslam âleminin içerisine sokuyorlar ve parçalamasına neden oluyorlar." dedi.

"Batman'da 15 Temmuz günü sabaha kadar herkes nöbet tuttu"

"Ama çok şükür 15 Temmuzda bu tefrikayı bozduk, Türk'üyle Kürt'üyle Arap'ıyla büyük bir millet olduğumuzu, hemen bir araya gelebildiğimizi göstermişiz." diyen Durmuş,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Hemen küffara karşı birlik olmuşuz, bunu kurtuluş savaşında da göstermişiz. Bunu Kıbrıs savaşında da aynı şekilde göstermişiz. Benim Batmanlı arkadaşlarım bana devamlı söylüyorlar ki askerlik şubesinin önünde Kıbrıs savaşında gönüllü olmak için sabaha kadar davul zurna ile kuyrukta bekleyenler varmış. 15 Temmuzda da biz bunu gördük. Batman'da 15 Temmuz günü sabaha kadar herkes nöbet tuttu." ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmasının ardından Durmuş, "90 Saniyede Ortadoğu Tarihi" konulu bir sunum yaptı.

Program Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor İbrahim Tellioğlu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Nadim Macit ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Salim Gökçen'in yaptıkları panelle devam etti. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir