• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"15 Temmuz darbe girişiminin ötesinde bir işgal girişimidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN), FETÖ'nün ABD'nin desteğiyle gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle "Milli Uyanış Fotoğraf Sergisi" açıldı.

GAÜN Sporium Merkezinde düzenlenen, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanların anısına o gün yaşananların ve kahramanlık destanlarının anlatıldığı "Milli Uyanış Fotoğraf Sergisi" açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, bu darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'nin Suriye'den daha beter olacağını belirtti.

Hüseyin Çalışkan tarafından okunan Kur-an'ı Kerim tilaveti sonrası etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gür, 15 Temmuz'un bir milletin kaderinin yazıldığı, coğrafyamızda yeni bir diriliş ruhunun canlandığı ve dünyaya örnek bir destanın yazıldığı gün olduğunu söyledi.

Gür, "3 bin yıllık tarihi boyunca bu millet hem içeriden ve hem de dışarıdan çok ihanetler gördü. Ama bütün bu ihanetlerin üstesinden gelmesini bildi. Bu millet aç, susuz kalır ama asla diz çökmez, boyun eğmez ve esarete de boynunu vermez. Bu milletin mal varlıklarından beslenen ve bu milletin uçağıyla, silahıyla, tankı ve topuyla ihanet edip bu milleti ve meclisi yok etmeye çalışan mankurtlaşmış, beynini ve ruhunu satmış bu insan müsveddeleri bu millete ihanet ettiler. FETÖ adı altında bu millete ihanet edenler, milletin cesaretiyle ve iradesiyle bunları bastırmayı ve tarihten silme becerisini gösterdi. Bu millet hiçbir zaman boyun eğmediği gibi bundan sonrada boyun eğmeyecektir."dedi.

"15 Temmuz darbe girişimi ötesinde bir işgal girişimidir"

15 Temmuz'un bir darbe girişiminden öte bir işgal girişimi olduğunu belirten Gür, "Bir taraftan FETÖ terör örgütü, diğer taraftan uluslararası terör örgütleri ve bu terör örgütlerini destekleyen devletlerin ortaya attıkları hem İslam'ı yok etmek hem terörle Anadolu'yu dize getirmek adına kurdukları DEAŞ'i diğer taraftan PKK ve YPG terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye girerek 15 Temmuz gecesi Anadolu'da işgaller yapmak. İç Anadolu'da Alevi-Sünni, Türk-Kürt çatışması oluşturarak kaos oluşturmak istediler. Diğer taraftan ise Birleşmiş Milletler (BM) maddesine dayandırarak NATO askerini Türkiye'ye davet edip, boğazları koruması adı altında ülkemizi işgal etmek istediler. O yüzden başarısız darbe girişimi diyerek bu olayı hafifletmeyelim."şeklinde konuştu.

"O gece başarılı olsalardı Suriye'den daha beter olacaktık"

"O gece Allah (Celle Celaluhu) korusun başarılı olsalardı, Suriye'den daha beter olacaktık" diyen Gür, "Biz Suriye'ye kol kanat gerdik. Peki, bize kim kol kanat gerecekti. Sadece bunu düşünmek bile yeter. O yüzden o geceyi hafife almak isteyenler, o gece meydanlara inmeyip saklananlar ve o gece başarılı olmaları için arkadan sufle yapanlar kendi bu suçlarını bastırmak adına hafifletmek, yok saymak ve unutturmak istiyorlar. Tam tersine bu millet unutmayacak, unutturmayacak. İki bin 500'ün üzerinde gazimiz ve 251 şehidimiz var. Allah (Celle Celaluhu) o şehitlerimizden razı olsun. Onların, çoluk çocuğu ve eşleri bizlerin en büyük emanetleridir."ifadelerini kullandı.

"En büyük sermayemiz olan gençlerimizi elimizden aldılar"

Gençlere dseslenen Gür, "Sadece bu milletin meclisine saldırmadılar, bu milletin umuduna saldırdılar. En büyük sermayemiz olan gençlerimizi elimizden aldılar. İnsan kaynaklarımızı yok ettiler ve bu büyük bir projeydi. Ama milletin iradesiyle din, dil ve renk ayrımı yapmadan başarılı bir şekilde işgal girişimi bastırıldı. Biz bugün olduğu gibi yarında 15 Temmuz'un unutulmaması için sürekli alarm durumunda kalacağız. Sadece FETÖ terör örgütü değil, devlettin karanlık dehlizlerine saklanmış tüm suç örgütleri, devletine ve milletine ihanet etme potansiyeli olan tüm terör örgütleri, bu devletten beslenip devlete ihanet eden tüm birliktelik ve şebekelerin üzerine devletimiz büyük bir irade ile gidiyor."diye konuştu.

 Konuşmanın ardından "15 Temmuz Milli Uyanış Fotoğraf Sergisi" açılışı yapıldı. Serginin 20 Temmuz 2018 tarihine kadar GAÜN Sporium Merkezinde ziyaret etmek isteyenler için açık olacağı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir