• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Mardin`e gelen Alman vatandaşı Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da emekli polis olan Jürgen Werner, Müslüman olan yakın komşularından etkilenmesi üzerine İslamiyet'i araştırmasıyla hidayeti buldu. Uzun bir süre İslam'ı araştırarak bilgiler toplayan Werner, en son yakın arkadaşı Türkiye vatandaşı Ali'nin de tavsiyeleri üzerine Müslüman olmaya karar verdi.

Türkiye vatandaşı komşuları Hasan ve Murat ile birlikte Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gelen Werner, Müslüman olmak için İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu.

Werner, Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı ile beraber birlikte Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Taşçı, kendisine ihtida belgesi ile beraber Kur'an-ı Kerim hediye etti. Werner, Ali ismini aldı.

 "Almanya'ya dönüp akrabalarımı İslam'a davet edeceğim"

Almanya'da arkadaşları sayesinde İslam'ı araştırdığını ve İslam'la tanıştığını söyleyen Ali, şunları söyledi:

"Arkadaşım Ali sayesinde İslam'ı öğrendim ve çok sevdim. Bu yüzden İslam'ı seçmeye karar verdim. Şu an Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldum, çok mutlu ve sevinçliyim. Müslüman arkadaşlarım var, hepsini çok seviyorum. Allah onlardan razı olsun. Almanya'ya döneceğim ve herkese Müslüman olduğumu söyleyeceğim, onları da ve özellikle akrabalarımı İslam'a davet edeceğim. Şu an duygularımı ifade etmede zorlanıyorum, çok seviniyorum ve çok mutluyum."

"Hidayet durumlarının artmasını ümit ediyoruz"

Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı ise "Almanya'dan buraya misafir olarak gelen ve orada Hasan ve Murat kardeşlerimiz ile beraber uzun süre dostluğu olan misafirimiz yaptığı araştırmalar sonucunda İslamiyet'i seçmeye karar verdiğini ifade ettiler. Müftülüğümüze müracaat etmesi üzerine İslamiyet hakkında gerekli bilgiyi kendilerine izah ettikten sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kendilerine ihtida belgesini verdik, ayrıca bir Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Dileğimiz bu tür hidayet durumlarının artması, İslam'ı bilmeyenlerin İslam ile tanışması ve İslam ile müşerref olmasıdır. Yeryüzünde huzuru, saadeti ve barışı tesis eden İslam'ın diğer insanların da bilmemesi hususudur. Onun artmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

"Özellikle Ali ismiyle isimlendirmeyi tercih etti"

Müslüman olan Werner'in özellikle Ali ismiyle isimlendirmeyi istediğini onun için kendisine Ali isminin verildiğini dile getiren Taşçı, şöyle devam etti:

Çünkü Almanya'da ona İslamiyet'i anlatan, onu camiye götüren, İslam'ın güzelliklerini ona gösteren kardeşimizin adı Ali idi. Ondan dolayı özellikle o ismi tercih etti, bu isim kendisine hayırlı olsun. Memleketine döndüğünde akrabalarına Müslüman olduğunu ifade edeceğini söyledi. Bundan sonraki hayatında istikamet üzerinde bir yaşantıyı yüce Allah inşallah kendisine nasip eder."

"Müslüman olmaya karar verince Türkiye'ye beraber geldik"

Kendisiyle birlikte Almanya'dan gelen komşusu Hasan Emrek, Müslüman olan Ali'nin Müslüman olmadan önce de çok yardımsever biri olduğunu belirterek,

"Ben Almanya'da yaşıyorum, yaklaşık 14 yıldır onunla komşuyum.  Çok yardımseverdir, hem Türkiyelilere hem de Suriyelilere çok yardımlarda buluyordu. Bizim bile başımız sıkışsa onu arıyorduk, bize yardım ediyordu. Orada her kes onu çok seviyor, biz de seviyoruz. Ben onu bir baba olarak görüyordum. Bu yüzden Müslüman olmasını çok istiyorum. Memlekete gelmeden ona gideceğimi söyledim ve istersen sen de gel dedim. Bir iki düşündü ve Müslüman olmaya karar verince Türkiye'ye beraber geldik. Şu an da Müslüman oldu ve Ali ismini seçti. Ben de şu an onun kadar heyecanlı ve sevinçliyim." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan-İLKHA) 









































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir