• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
İHL Öğrencilerinden Kur'an Ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Peygamberimizin Kutlu Doğumu münasebetiyle Batman İmam Hatip Lisesi'nde bir program düzenlendi. Saat 14.00'da Batman İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programda öğrenciler katılımcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu. Sunuculuğunu İHL öğrencisi Ahmet Teymur'un yaptığı Kur'an-ı Kerim ziyafeti programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim Bir Şifa Reçetesidir
Kur'an-ı Kerim ziyafetinde açılış konuşmasını yapan Meslek Dersleri Öğretmeni Ramazan Ece, Kuran-ı Kerimin Hz Peygamber'in (a.s) en büyük ve daimi mucizelerinden biri olduğunu söyleyerek, "Kuran-ı Kerim yüce dinimiz İslam'ın birinci kaynağıdır. Kuran-ı Kerim sadece okumak için değil okunup anlaşılması ve aynı zamanda takdir edilmesi gereken bir hayat nizamı olduğunu bilmemiz gerekir. Kur'anı Kerimi bir reçeteye benzetebiliriz. Yüce Allah Kur'an-ı Kerimi bize göndermiş, bizim dertlerimizin, ızdırabımızın veya içinde bulunduğumuz sıkıntıların çözümü kurtuluşumuz o Kur'an içinde mevcut, yeter ki biz o reçeteyi anlayalım ve bu ilaçları alıp kullanalım." şeklinde konuştu.

Daha sonra Muhammed Şalumlu, "Kur'an Allah'ın Kelamıdır" başlıklı bir konuşma yaptı.

Program "Bir Kitap ki", "Vallahi O Kur'an Şaka Değildir!" isimli şiir dinletileri ve slayt gösterisiyle devam etti. Öğrenciler Kur'an-ı Kerimin farklı surelerini okumalarının ardından program Zeynel Abidin Soysal'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir