• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Darbenin arkasında dış güçler vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bundan iki yıl önce ABD destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde 250 kişinin şehit olduğu yaklaşık 3 bin kişinin de yaralandığı darbe gecesinde yeğenini kaybeden Hikmet Yıldırım, yaşanan darbe girişiminin tüm ülkeyi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yeğeninin küçüklüğünden beri çok iyi bir çocuk olduğunu söyleyen Yıldırım, "Demek ki şehit olacağı günü bekliyordu. Şehit olduğu gece Şanlıurfa halkı hepsi meydanlardaydı. O gece saat 01.00 civarıydı o zaman ben İstanbul'da olan ağabeyime telefon ettim, darbeden haberleri var mı diye. Ağabeyim, haberimiz var, Halil İbrahim yaralanmış, biz hastaneye gidiyoruz, dedi. Ben de o gece köydeki bütün akrabalarıma, dostlarıma ve arkadaşlarıma telefon ederek onları meydana çağırdım. Sonra saat 01.30 civarı bana telefon geldi. Ağabeyim, yarın hemen bin İstanbul'a gel, dedi. Neden gelmemi istediğini anlamamıştım. Ertesi gün arabaya bindik ve İstanbul'a gittik. Yeğenim Halil İbrahim şehit olmuştu. Bizim için acı bir gece oldu ama bir yandan da şeref duyuyoruz." diye konuştu.

"Sıkılan mermi çekirdekleri kaleşnikof silahının mermisiydi"

Darbe girişimi esnasında darbecilerin halka rastgele ateş ettiğini ifade eden Yıldırım, yeğeninin vurulma anını şöyle anlattı:

"Ağabeyim ile İbrahim Halil İstanbul'da çevik kuvvete giderken darbeciler uçaktan insanların üzerine rastgele ateş ediyorlarmış. Doktorlardan aldığımız bilgilere göre, mermi yukarıdan kafasına isabet etmiş. Babası, olayı, 'Biz beraber yürüyorduk. Bir baktım ki Halil İbrahim yere düştü. Ben zannettim belki ayağı kaydı düştü fakat yanına gidip onu kaldırmak isterken, elimi başına atmamla elim kanla doldu. O zaman anladım ki vurulmuş. Hemen hastaneye kaldırdık, doktorlar müdahale etti ama kurtaramadılar.' diye anlattı. Bundan dolayı ne kadar üzülüyorsak bir o kadar da gururluyuz."

"Üzülüyoruz ama o darbe gecesinde bir canımızı şehit verdik diye de sevinç gözyaşları döküyoruz"

Yapılmak istenen darbe girişiminin zararlarının herkesi etkilediğini söyleyen Yıldırım, "Yapılmak istenen darbenin arkasında dış güçler vardı. Türkiye'deki işbirlikçileri onlara yardımcı oldular. Devlet bu tür darbelerin üstünde sıkıca durması lazım. Bu darbeyi yapan kişileri millet tanıyor ama onların arkasından gidenler kimin arkasından ve niçin gittiklerini bilmiyorlar. Milletimizin çoğu bundan dolayı kaybediyor. Bu darbede oluşan zarar hepimize geliyor. Halil İbrahim'in aramızdan gitmesine üzülüyoruz ama o darbe gecesinde bir canımızı şehit verdik diye de sevinç gözyaşları döküyoruz. Bugün olsa biz hepimizi yine gideriz, kendi canımızı ve çocuklarımızı yine feda ederiz." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar, Mustafa Gül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir