• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Yeşilay Sağlık Elçileri Projesi basına tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. "Yeşilay Sağlık Elçileri" adı verilen projenin Mardin'deki basın mensuplarına tanıtıldı.

Proje kapsamında kuaför, güzellik salonu, kafeterya, internet cafe, büfe, kahvehane, giyim mağazası, kırtasiye, eczane olmak üzere 9 meslek dalı seçildi.

Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan esnafa eğitimler de verilecek. Projeye katılan gönüllü esnaf, dükkânının girişine, herkesin göreceği şekilde "Yeşilay Sağlık Elçisi" etiketi asarak bağımlılıklar ile mücadelede Yeşilay'a destek olacak.

Projenin tanıtım toplantısı Mardin Öğretmenevinde yapıldı. Basın ile bir araya gelen Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, şube çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Proje Koordinatörü Selahattin Çağlar, toplantıda yaptığı konuşmada, "İnsan onurunun yaşatılması bilinci ile hareket eden Yeşilay'ın bu projesinde bağımlılıklarla mücadelemize esnaflarımızı da dâhil ediyoruz, yakında gönüllü gençlerimiz ile esnaflarımıza ulaşarak desteklerini isteyeceğiz,  projemizde basının da desteği ile farkındalık yaratmada projemiz ile beraber başarı yakalayacağımızı ümit ediyorum." dedi.

Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu da hem toplantıya katılan basın mensuplarına hem de Yeşilay yönetim kurulu ve sağlık elçilerine teşekkür etti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir