• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
"Gözaltı sürecinden çok yapılan haberler bizi etkiledi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 11 bin 480 GSM numarasının, kullanıcılarının iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamasının ardından Bylock'u kullanmadıkları anlaşılıp suçsuzlukları ortaya çıkan tutukluların tahliyeleri başlamıştı.

FETÖ'nün "Mor Beyin" adlı yazılımla 11 bin 480 adet GSM numarasını 'ByLock' IP'lerine yönlendirerek mağdur ettiği binlerce kişiden biri olan Mardin Arena Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Güngörmüş de gözaltına alınmış, daha sonra suçsuzluğu ortaya çıkmasının ardından serbest bırakış ve akabinde devam eden mahkemeden beraat almıştı.

Yaşadığı süreç hakkında İLKHA'ya konuşan gazeteci Güngörmüş, bir FETÖ mağduru olarak darbeleri kınadıklarını söyledi.

"Mahkeme süreci 9 ay sürdü"

Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındığını ve 8-9 gün gözaltında kaldığını anlatan Ufuk Güngörmüş, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

Güngörmüş, "Mahkeme süreci 9 ay sürdü, sonradan ByLock programının iradem dışında yönlendirdiği tespit edildi. Bu şekilde davadan beraat aldım. Böyle bir FETÖ mağduriyeti yaşadım. Bir FETÖ mağduru olarak darbeleri kınıyoruz. Bu tür darbe girişimlerinin bir daha ülkemizde yaşanmamasını temenni ediyorum. Şehitlerimizi de Allah'tan rahmet diliyorum. Gözaltı sürecinde gördüğüm kadarıyla hiçbir ilgisi olmayan insanlar vardı. Tabi adalet yerini buldu, zaten hepsi serbest bırakıldı. Bu da sevindirici bir şey." dedi.

"ByLock'un ne olduğunu bilmiyorduk"

Gazeteci meslektaşlarının yaptığı haberlerin kendisini üzdüğünü ve etkilediğini ifade eden Güngörmüş, "Gözaltına alındığımda ulusal bir gazete bilip bilmeden ByLock kullandığımı iddia etti. ByLock'un ne olduğunu bilmiyorduk. Darbe girişimi döneminde ByLock'u haberlerden öğrendik. ByLock'çu olduğumuzu iddia ettiler, bu şekilde bir beyanda bulunuldu. Tabi o süreç bizi baya yıprattı. Gözaltı sürecinden çok yapılan haberler bizi etkiledi. Yapılan haberlerden dolayı çevremiz arkadaşlarımız o gözle bize bakmaya başladı. Haberleri yapanlara karşı yasal yollardan hakkımızı arayacağız ve yargıya taşıyacağız." dedi.

"FETÖ eliyle havuza düşürülmüş masum olan insanlar var"

FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini hatırlatan Güngörmüş, son olarak şunları söyledi:

"FETÖ ile bağlantısı olmamış ama FETÖ eliyle bu havuza düşürülmüş masum olan insanlar var. Bunlar ayıklanıyor, temizleniyor. Bilemiyorsunuz böyle bir kargaşanın içinde bunların olması gayet doğal. Birde bu FETÖ eliyle yapılmış bir program üzerinden yönlendirmeyle yapılması baya insanları mağdur etti. 11 bin 480 kişi bu şekilde yönlendirilmişti. Hepsinin yavaş yavaş beraat alacağını düşünüyorum. İnşallah bu süreçten sonra bu bir daha mağduriyetler olmaz."  (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir