• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Bitlis valiliğinden öldürülen PKK`lilere ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde, 4 PKK'linin öldürüldüğü, birinin de sağ yakalandığı hava destekli operasyona ilişkin Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamada bulundu.

Bitlis merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde, PKK'ye yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 4 PKK'li öldürülürken, biride sağ yakalanmıştı

Gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, öldürülenler arasında kırmızı listede aranan bir PKK'linin de olduğu söyledi.

28 Haziran tarihinde gerçekleştirilen ve 10 PKK'linin öldürüldüğü operasyonda, kırmızı bültenle aranan ve 15 askerin faili olduğu belirtilen sözde Garzan Eyaleti sorumlusu Welat Gever (Kod adı) Sefer Açar'ın bulunduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "28 Haziran'da, Hizan kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimler olduğu yönündeki kimlik tespiti, uzun süren bir çalışmaydı ve tamamlandı. Onlardan bir tanesini, malumunuz, bakanlığımız kamuoyuyla paylaştı. Kırmızı listede aranan bir terörist olduğu kesinleşti. Terörle etkili bir şekilde mücadelemiz devam ediyor." dedi.

Bu sabah gerçekleştirilen ve 4 PKK'linin öldürüldüğü, birinin de sağ yakalandığı operasyona değinen Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Bu sabah Sehi Ormanları diye tabir edilen bölgede devam eden operasyonlarda, 5 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlardan biri yaralı. Devletimizin ve bakanlığımızın kararlı mücadelesi bundan sonra da devam edecek. Bitlis'in huzurunu, güvenini ve emniyetini kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Vatandaşlarımız bunu artık böyle bilmesi lazım. Gece gündüz demeden güvenlik güçlerimiz bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor." (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir