• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
NATO`ya üye olacak yeni ülke açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO`nun Gürcistan`ın Afganistan`daki misyona devam eden katkılarından dolayı minnettar olduğunu belirten Stoltenberg, tüm NATO üyelerinin Gürcistan`ı üyeliğe hazırlamak için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

"NATO'NUN GÜRCİSTAN İLE İLİŞKİSİ ÇOK EŞSİZ"

Stoltenberg şunları söyledi:

“NATO-Gürcistan Komisyonu ilk kez bir araya gelmesinin üzerinden on yıl geçti ve ortaklığımız giderek güçleniyor. NATO`nun Gürcistan ile ilişkisi çok eşsiz ve Gürcistan ittifakın en önemli operasyonel ortaklarından biri ve güvenilir bir dost. Ortaklığımız NATO`yu ve Gürcistan`ı daha güvenli hale getiriyor.

"TÜM LİDERLER GÜRCİSTAN İLE ÇALIŞACAKLARINI TEYİT ETTİ"

Gürcistan`ın Avrupa-Atlantik bölgesine ilişkin arzularını tamamen destekliyoruz. Gürcistan NATO üyesi olacak. NATO`nun tüm liderleri dün Gürcistan`ı üyeliğe hazırlamak için Gürcistan ile çalışmaya devam edeceklerini teyit etti.

Temel NATO-Gürcistan Paketi ülkedeki sanayi reformu çabalarını zaten destekliyor.

"KARADENİZ BÖLGESİ'NDEKİ KATKISINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gürcistan`a işbirliğimizi artırmakta olduğumuz stratejik bir bölge olan Karadeniz Bölgesi`ndeki istikrara katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum.

NATO, Abhazya ve Güney Osetya da dahil, Gürcistan`ın uluslararası düzeyde toprak bütünlüğünü destekliyor.

Son olarak NATO`nun prensipleri doğrultusunda GSYH`nin yüzde 2.0`sini savunmaya harcama hedefi için Gürcistan`ı tebrik ediyoruz. NATO ve Gürcistan arasındaki ilişki her zamankinden daha güçlü.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir