• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Hamas: Ablukadan İsrail ve Mahmud Abbas sorumlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın yayımladığı yazılı açıklamada, işgalci İsrail'in Gazze'de yönetimi elinde tutan Hareket'e karşı uygulamaya koyduğu yeni yaptırımlarla ilgili Filistin hükümetinin bugün yaptığı açıklama eleştirildi.

Söz konusu açıklamada Filistin hükümetinin Gazze'ye karşı uyguladığı yaptırımları sona erdirmeye yönelik bir karar bulunmadığına ve uluslararası toplum ile işgalci İsrail'i kışkırtmaya devam edildiğine işaret eden Hamas, hükümetin böylece İsrail ve ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması"nı uygulamak için attığı tüm adımlarda iş birliği içinde olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Hamas'ın açıklamasında "Gazze'ye dayatılan çifte abluka ve intikam uygulamalarının yansımalarından İsrail, Abbas ve hükümetinin sorumlu olduğu" ifade edildi.

Filistin hükümetinden bugün yapılan yazılı açıklamada, işgalci  İsrail'in 12 yıldır devam eden Gazze ablukasını ağırlaştırmak için getirdiği yeni yaptırımlar kınanarak, söz konusu uygulamaların işgalci İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlar dizisine eklenen "yeni bir suç" olduğu belirtilmişti.

Netanyahu, hafta başında yaptığı konuşmada, Gazze'nin yönetimini elinde tutan Hamas'a karşı yeni yaptırımlar getireceklerini açıklamıştı.

Bu yaptırımlara İsrail'den Gazze'ye ticari malların girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmakla başlayacaklarını dile getiren Netanyahu, ''Hamas'a karşı derhal çok sıkı önlemleri yürürlüğe koyuyoruz. Önemli bir adım olarak bugün Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatıyoruz. Buna ilave adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Nisan 2017'de Hamas'a Gazze yönetimini uzlaşı hükümetine teslim etmeye zorlamak için "elektrik, sağlık hizmetleri ve maaş ödemeleri" gibi konularda birtakım yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir