• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
"15 Temmuz başarılı olsaydı ikinci Kerbela hadisesi yaşanacaktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Haliç Kongre Merkezinde 2'inci Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyuma İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, 15 Temmuz Dernek Başkanı Tarık Şebik, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Program bir konuşma yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İslam tarihinde yaşanan Kerbela faciasını hatırlattı.

Uysal, "O hadise bir darbeyse başarılı olmuş ve tarih boyunca kapanmayan bir yara olarak sürmüştür. Halen daha izleri devam eden, tartışmaları devam eden bir konumdadır. 15 Temmuz başarılı olsaydı sanıyorum ikinci bir Kerbela hadisesi yaşanacaktı. Hadise sadece yönetimi değiştirmek değil, hadise bir düşünce, bir sistem ve bakış açısını tamamen değiştirmek. Hatta derinlere indiğimizde İslami temellere yeniden şekil verme operasyonudur. İslam'a yeniden bir dizayn yapıp ve bu bakış acısı İslam'a karşı olanların çizdiği bir plandır. Farkında olmadığımız darbe girişimiyle ortaya çıkan gizi yönleriyle belli oldu. Bu da Allah'ın yardımıyla milletimiz bunu öneldi. Uzun yıllar planlaması yapılan İslami yönünü değiştirmek istenilirken darbeyle ortaya çıktı. Darbeden sonra yapılacak değerlendirmeler önemlidir. Bu darbe İslam'a ve inancımıza müdahale olarak bakılırsa o zaman başarıya ulaşırız." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak ise "Bir milletin toprağına vatanına sahip çıkma hatırlanacak bir gece. Bu hain darbe girişimine karşı kanındaki asaletin gereği olarak bunu kısa sürede gece karanlığında öğrenip algılayarak bir refleksle ülkesine sahip çıkma üstünlüğünü göstermiştir. Bu şekilde, bir ülkesine bu şekilde bir bağlılık ve sahip çıkma duygusu hiçbir yerde görünmez." İfadelerini kullandı.

15 Temmuz Dernek Başkanı Tarık Şebik, 15 Temmuz darbe girişiminde seyyahların anlatmakla, şairlerin yazmakla, ressamların çizmekle anlatamayacağı büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını söyledi. Şebik, "Bu destansı durusu bizim bir şekilde tarihe not düşmek adına bunun filmini de kitabını da yazarak 15 Temmuz ruhunu hep dinamik tutmak istiyoruz." Diye belirtti.

Bu yıl ikincisi yapılan 15 Temmuz Sempozyuma gazeteci, akademisyenlerin katılımıyla 3 farklı panel düzenlendi. (Emrah Deniz, Nizamettin Aşkın-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir