• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Günde 1 milyon hesap siliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Twitter`ın sahte hesaplarla mücadele konusunda ciddi bir sorunu var. Şirket 50 bin adet Rus bot hesabın 2016`da Donald Trump`ın kazandığı seçimleri etkilemek için çalışma yürüttüğünü kabul etmişti. Ancak şu anda yeni gelen raporlar Twitter`ın trolleri, botları ve taklit hesapları ortadan kaldırmaya çalıştığını belirtiyor. Bu çalışmaların şirketin ekonomik durumunu etkileyeceğinden endişe eden yatırımcılar ise ellerindeki Twitter hisselerini satmaya başladı. Pazartesi günü şirketin hisseleri yüzde 9 düşüş kaydetti. Böylece şirketin değeri bir anda 3,1 milyar Dolar azaldı.

HABER TWİTTER`IN BORSADAKİ DEĞERİNİN DÜŞMESİNE SEBEP OLDU

Washington Post`un konu ile ilgili yayımladığı raporda Mayıs ve Haziran arasında 70 milyon hesabın (yani günde 1 milyondan fazla hesabın) durdurulduğu açıklandı. Twitter`ın bu haberi doğrulaması borsadaki değerinin de düşmesine sebep oldu. Raporda ayrıca durdurulan hesapların, şirketin ikinci çeyrekteki aylık aktif kullanıcı sayısını azaltabileceği de ifade edildi. Bu rakam şirketin performansının değerlendirilmesi için oldukça önemli bir faktör.

“HİSSELERİ SATIN” ÇAĞRISI

Haberin ardından CFRA analisti Scott Kessler Twitter`ın hisseleri ile ilgili görüşünü ‘Elinizde tutun`dan ‘Satın`a çevirdi. Kessler “Twitter`ın ilk çeyrekte 336 milyon aylık aktif kullanıcısı vardı. Fiyatlandırma ve gelirlerde olumsuz bir etki yaşanmasından endişe ediyoruz.” dedi. Twitter hisseleri uzun süren durağanlığın ardından bu yılın başından itibaren yüzde 83 değer kazanmıştı. Şirket Nisan ayında ikinci kez üst üste çeyrek rekoru kırdığını açıkladı. Yatırımcılar bu gelirlerin Trump`ın bu platformu sıkça kullanmasıyla ilgisi olduğunu düşünüyor. Finansal rakamlara rağmen sahte hesap konusu Twitter`ı zorlamaya devam ediyordu.

Kaynak, Dünyahalleri

Bu haberler de ilginizi çekebilir