• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Avusturya`daki göçmenler ayaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya`da koalisyon hükümetinin hazırladığı yeni yabancılar yasası bugün akşam saatlerinde başkent Viyana`da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Westbahnhof (batı tren istasyonu) önünde toplanan göstericiler yaklaşık iki kilometrelik güzergah boyunca yeni yasayı protesto eden sloganlar atarak kent merkezindeki ulusal parlamento binasına ulaştılar.

Geniş güvenlik önlemleri alan polis yürüyüş güzergahını ve parlamento önünden geçen Ring caddesini de uzun süre araç trafiğine kapattı.

Parlamento önünde toplanan yaklaşık beş bin kişi sanatçıların verdiği mini konserler ile konuşmacıları dinleyerek gece geç saatlere kadar protestoyu sürdürdü.

-"YENİ YASAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"-

Yeni yabancılar yasasını protesto yürüyüşüne katılan Yeşiller Partisinin Türk kökenli milletvekili Alev Korun parlamento önündeki kapanış mitinginde yaptığı konuşmada, Koalisyon hükümetinin hazırladığı yeni yabancılar yasasının "evrensel insan haklarına aykırı olduğunu" ifade ederek, Yeşiller partisi olarak bu yasaya geçit vermeyeceklerini söyledi.

İnsan haklarının Avusturya anayasası tarafından güvence altına alındığını anlatan Korun, "Ülkedeki yabancıların da yerlilerle eşit haklara sahip olduğunu ve insanların yabancı oldukları için haklarına tecavüz edilmesine izin vermeyeceklerini" belirtti.

"Yabancı mültecilerin zaman zaman sudan bahanelerle sınır dışı edildiğini, hatta küçük yaştaki çocukların bile hapishaneye konduğunu" belirten Korun, "Biz göçmeniz ama yerlilerle eşit haklara sahibiz. Biz halkız ve bu insanlık dışı yasanın parlamentodan geçmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Avusturya ulusal parlamentosundaki tek Türk kökenli milletvekili olan Alev Korun kürsüye birlikte çıktığı Viyana belediye Meclisinin Türk kökenli üyesi Şenol Akkılıç ile birlikte "yeni yabancılar yasasını protesto ettiklerini" belirterek, koalisyon hükümetinin yeni yasayı derhal geri çekmesini istedi.

Uluslararası Af Örgütü Avusturya genel sekreteri Heinz Patzelt de yaptığı konuşmada koalisyon hükümetinin hazırladığı yeni yabancılar yasasının "evrensel insan haklarına aykırı olduğunu" belirterek bu yasanın hükümet tarafından geri çekilmesi için girişimlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Avusturya`da düzenlediği ırkçılık karşıtı birçok eylemle tanınan Romy Grasguber adlı öğrenci de yaptığı konuşmada yeni yabancılar yasası geri çekilene kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi.

Yeşiller Partisi ile S.O.S Mit Mensch adlı örgütün ortaklaşa düzenlediği protesto yürüyüşüne Avusturyalı sivil toplum örgütlerinin yanısıra çeşitli Türk dernekleri de katıldı.

Parlamento binası önünde toplanan göstericiler gece geç saatlere kadar yerli ve yabancı sanatçıların konserlerini ve konuşmacıları dinledikten sonra olaysız dağıldılar.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir